Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.11.2023 00:14

La Direcția Silvică Dâmbovița,


A A

Control anual pentru regenerarea pădurilor

Control anual pentru regenerarea pădurilor

Controlul anual al regenerărilor pădurilor din Dâmbovița, realizat de către experții Direcției Silvice, a devenit o tradiție esențială în eforturile de împădurire și regenerare a fondului forestier. Prin acest proces, specialiștii evaluează atent cantitatea și calitatea lucrărilor de regenerare efectuate în anii precedenți, asigurându-se că pădurile din județ se dezvoltă într-un mod sănătos și sustenabil. Controlul anual al regenerărilor reprezintă o etapă-cheie în gestionarea silviculturii, deoarece ajută la identificarea necesităților specifice pentru întreținerea și dezvoltarea puieților forestieri plantați în campaniile anterioare de împădurire.

„Este important de menționat că în ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor - Romsilva a reușit să regenereze 72.545 hectare de pădure în fondul forestier deținut de stat. Această cifră  include 48.217 hectare regenerate în mod natural și 24.328 hectare prin lucrări de împădurire, în timp ce s-au plantat nici mai mult, nici mai puțin de 132,9 milioane de puieți forestieri. Aceste cifre reprezintă un pas important către protecția și conservarea mediului în România. Regia Națională a Pădurilor - Romsilva administrează un impresionant total de 3,13 milioane de hectare de păduri, care reprezintă aproximativ 48% din pădurile țării. De asemenea, oferă servicii silvice pentru alte circa un milion de hectare de păduri care se află în diverse forme de proprietate. Notabil este faptul că 80% din pădurile proprietatea publică a statului dețin certificarea managementului forestier în standard internațional, garantând o abordare sustenabilă și responsabilă în ceea ce privește gestionarea resurselor forestiere”, au transmis reprezentanții Direcției Silvice Dâmbovița.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Două investiții de amploare la Runcu
Scădere alarmantă a efectivelor de porci în județul Dâmbovița
Reabilitarea infrastructurii rutiere la Runcu
"Investițiile private, esențiale pentru dezvoltarea durabilă a localității!"
ITM Dâmbovița vine în sprijinul studenților străini aflați în căutarea unui loc de muncă
Exporturile și importurile, în picaj în 2023, față de 2022
Ambasadorul Turciei, vizită la Camera de Comerț Dâmbovița
Sprijinul de la Guvern pentru fermieri
Se lucrează la finalizarea celui mai mare dig de sprijin
Saloanele de frumusețe, în colimatorul Inspecției Muncii


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Blestemul aurului românilor (II)

GEORGE COANDĂ


Ofuscat, dinozaurul Soros și-a întins păienjenișul de intrigi până la Palatul Cotroceni, și, astfel, a apărut decizia altui premier, cu nume de rețetă de ceapă Julien. Un alt înalt trădător de țară, care a inclus situl Roșia Montană în Patrimoniul mondial în pericol UNESCO, și de la idee la faptă includerea s-a făcut cu… celeritate. Iar „Gabriel... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale