Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.11.2023 00:13

De la Târgoviște, Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, despre sprijinirea mediului de afaceri


A A

Brevet european cu efect unitar în toate țările UE

Brevet european cu efect unitar în toate țările UE

*Ministrul Justiției a subliniat că această schimbare va reprezenta un sprijin extraordinar pentru oamenii creativi, inovatori și inteligenți din România, precum și pentru cercetarea românească și întreprinderile mici și mijlocii

 

După ce a vizitat noul sediu al Judecătoriei Târgoviște, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a venit cu o veste importantă pentru mediul de afaceri și inovatori din România. Într-o conferință de presă organizată și la sediul PNL Dâmbovița, ministrul a dezvăluit o inițiativă legislativă de factură liberală care urmează să intre în ședința de Guvern.

Alina Gorghiu a vorbit despre un proiect revoluționar care va sprijini mediul de afaceri și inovatorii români: o lege prin care se va elibera un brevet european cu efect unitar, oferind protecție în toate țările Uniunii Europene. În prezent, proprietarii de invenții trebuie să facă solicitări separate în fiecare stat european pentru a-și proteja invențiile, însă noua inițiativă legislativă va permite o singură solicitare la nivel european.

Ministrul Justiției a subliniat că această schimbare va reprezenta un sprijin extraordinar pentru oamenii creativi, inovatori și inteligenți din România, precum și pentru cercetarea românească și întreprinderile mici și mijlocii. O reducere semnificativă a taxelor de brevetare la nivel european va facilita procesul de înregistrare și va încuraja inovația în țară.

„Pe scurt, este vorba despre ratificarea unui Tratat, a unui acord privind Curtea unică în materie de brevete, deschis spre semnare în data de 19 februarie 2013, proiect blocat în România de foarte mulți ani și astăzi am marea încântare să vă spun că reușim să-l deblocăm", a declarat Alina Gorghiu.

La întâlnirea cu reprezentanții mass-media locală au participat și senatorul Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița, secretarul general al PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu, și Dan Tică, consilier local municipal și candidat al PNL Târgoviște pentru Primăria Târgoviște, la alegerile de anul viitor. Iată pe larg prezentarea făcută de Alina Gorghiu, în cadrul conferinței de presă.

„Vreau sa dau de aici de la Dâmbovița o veste bună, nu am spus-o până acum la nivel național. Un proiect revoluționar de factură liberală, care sprijină mediul de afaceri, va intra curând în ședință de Guvern. Este vorba despre o lege prin care se va elibera un brevet european cu efect unitar care va asigura doritorilor protecție în toate țările Uniunii Europene. Practic, această inițiativă legislativă cu care voi veni în Guvernul României este un sprijin pentru toți oamenii creativi, inovativi, deștepți, din România. Pentru cercetarea românească ca fi un sprijin extraordinar, pentru întreprinderile mici și mijlocii din România va fi un sprijin absolut deosebit și pentru comerțul firmelor din România. Gândiți-vă că proprietarul de invenții, de la momentul la care va fi adoptată această lege, va face solicitare pentru protecția brevetului său, pentru protecția invenției sale, o singură dată la nivel european, acum trebuie să facă această solicitare în fiecare stat european pentru a putea să-i fie protejată invenția, pentru a putea să țină acel brevet. Acest sistem de brevetare, prin legislația pe care o modificăm, implică și o reducere semnificativă a taxelor de brevetare la nivel european. Până acum, dacă doreai să-ți înregistrezi un brevet, taxele erau prohibitive, extrem de mari”, a declarat, la Târgoviște, Alina Gorghiu.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Fostul primar Constantin Maricescu și-a anunțat candidatura din partea PNL
Aducerea gazelor naturale, prioritate pentru administrația locală
Peste 300 de terenuri, date în folosință gratuită pentru construire de case
Varianta de traseu a Centurii Orașului Găești
Drum pe 4 benzi între A1 și DN7
Uzina Automecanica Moreni merge în momentul de față „cu frâna trasă”
Prefectul Județului Dâmbovița, Claudia Gilia, la doi ani de mandat
„Vor fi mai multe mașini de Poliție decât polițiști”
Protest AUR Dâmbovița în fața sediului PSD Dâmbovița
Victorie sindicală pentru salariații Erdemir Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Blestemul aurului românilor (II)

GEORGE COANDĂ


Ofuscat, dinozaurul Soros și-a întins păienjenișul de intrigi până la Palatul Cotroceni, și, astfel, a apărut decizia altui premier, cu nume de rețetă de ceapă Julien. Un alt înalt trădător de țară, care a inclus situl Roșia Montană în Patrimoniul mondial în pericol UNESCO, și de la idee la faptă includerea s-a făcut cu… celeritate. Iar „Gabriel... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale