Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.02.2024 00:17


A A

Blestemul aurului românilor

Blestemul aurului românilor

George Coandă


Un duh rău a pus stăpânire pe uriașa bogăție în aur a României pe care bunul Dumnezeu și generoasa natură ne-a dăruit-o în Carpații Apuseni. Cât despre jefuirea gangsterească a acestei bogății, World Gold Council / Consiliul Mondial al Aurului a fixat pe locul 35 în lume România după rezerva de aur a statului (103,7 tone), dar în ceea ce privește resursa de aur și de argint se află pe primul loc în Uniunea Europeană. Numai zăcământul de la Rovina, în apropiere de Deva valorează 5 miliarde de dolari, iar „patrulaterul aurifer” (Deva, pe teritoriile județelor Hunedoara și Alba) este considerat cel mai mare de pe întreg continentul european. Deci, cât despre jefuirea gangsterească, cu ajutorul guvernanților băștinași de către străini, a acestui tezaur de „metal galben”, cineva trebuie să plătească, de bună seamă, cu vârf și îndesat. Când, încă pe vremea de tristă amenințare, a domniei lui Zeus-Băsescu, a explodat „afacerea Roșia Montană Gold Corporation”, mi-am dat seama că ceva necurat era la mijloc. Ca atare am luat atitudine, totuși, pe atunci neavând suficientă cunoștință și despre dedesubturile manipulatoare ale „oengeurilor” sorosiste care, de fapt ieșiră în stradă ca să susțină cauza dinozaurului multimiliardar George Soros, și el râvnind cu ardoare la aurul românesc versus compania canadiană „Gabriel Resources” care obținuse dreptul… pe nedrept de exploatare prin asociere cu Regia Cuprului Deva. (N.B. Este bine de știut că „Gabriel Resources” era o „companie de apartament” înregistrată” în „paradisul fiscal” din insula Barbados și care nu avea serios de gând să exploateze zăcământul, ci să-l speculeze pe bursă). Nu mai intru acum în toate dedesubturile urâte și păgubitoare pentru România, un prim înalt trădător al interesului național și pe această afacere fiind premierul CPT care, în calitatea sa de acum două decenii și mai bine de prim-ministru, a dat, oficial, „cale liberă” asocierii amintite.

(va urma)



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Importanța identificării candidatului ideal
Crin Antonescu de ce nu?
Se întețește lupta pentru „tronul” de la Cotroceni
„Reziștii” nu înțeleg că sunt pe făraș...
Remco în Schepdaal
Rolul concesiilor strategice în construcția europeană
Descrețirea inovației (II)
Descrețirea inovației (I)
"La Piovra" valahă (II)
"La Piovra" valahă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale