Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.05.2024 00:10

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!


A A

Bizarerii de Liga a 2-a

Bizarerii de Liga a 2-a

Dacă ar fi să întocmim un altfel de clasament al Ligii a 2-a, unul tip regular, după 24 de etape de play-out și 27 de play-off, ar apărea unele bizarerii, chiar dacă primele șase echipe sunt avantajate de numărul mai mare de jocuri disputate.

Astfel, pe locul 5, în locul echipei din Mioveni, ar fi Steaua, cu 41 de puncte față de 40 ale argeșenilor, care ar coborî pe 6, la egalitate cu Reșița. Chindia și Ceahlăul ar împărți locul 9, cu 35 de puncte, dar târgoviștenii ar avea un golaveraj total mai bun decât moldovenii. Este un loc superior față de evoluțiile echipei dar, desigur, el se datorează facilității unor jocuri de play-out.

Câteva certitudini rămân: Unirea Slobozia este liderul incontestabil, Corvinul este revelația sezonului (și marea finalistă din Cupa României!), iar Șelimbăr este echipa care a eclipsat marile favorite. Dintre acestea, Slobozia are dreptul să promoveze, lucru pe care l-a făcut cam de multișor. Acolo, în Bărăgan, Mihalcea, atât de neputincios la Târgoviște, în sezonul trecut, a găsit terenul fertil și a scos din el producția maximă. Sub furnalele Hunedoarei, necazul că echipa nu are posibilitatea birocratică să urce în SuperLigă, deși o are pe cea valorică, a fost uitat de performanța amintită în Cupă.

Iar Șelimbăr poate face o poză mare pe podiumul ligii secunde, pentru că minunea nu se va mai repeta în vecii vecilor. Buzăul, pe locul 4 în clasamentul nostru, „altfel” este pe același loc și în ierarhia play-off, promovată și ea direct. Steaua, de care am amintit că ar ocupa locul 5… l-ar fi ocupat degeaba, știindu-se și situația ei. Poate că ar fi momentul ca din sezonul viitor să i se ridice restricția acestei echipe care, până la urmă, nu are nicio vină pentru soarta ei crudă. La retrogradare nu s-ar schimba nimic și nici rocade între grupele A și B nu ar apărea în acest moment, pentru că, după ultima etapă, este posibil ca în Grupa A să se întâmple o inversare între locurile 5 și 6.

Ce reiese din acest clasament altfel întreg acum pe final de sezon? Că toată „sinceritatea” asta a federației, cu play-off, play-out și echipe fără drept de promovare, nu este decât o CACEALMA. Această șmecherie nu va ridica niciodată nivelul valoric al ligii secunde, mai ales că din sezonul viitor mai vin două echipe. Sănătatea acestui eșalon ar putea-o aduce tratamentul vechi, campionate cu tur și retur, eventual în două serii, pentru reducerea distanțelor de deplasare a echipelor.

Cât de sănătos era acel procedeu pe vremuri, și câte echipe valoroase a produs! Ce câștigă fotbalul românesc dacă promovează (să zicem) Csikszereda, în locul Corvinului? Și ce a câștigat, dacă Steaua, în clasamentul nostru pe locul 5, s-a antrenat cu Spartac și Tunari? Așa ar fi arătat clasamentul acesta înjumătățit și divizat (în trei!), dacă s-ar fi jucat în mod regular, tur-retur? Nu, ar fi semănat cu cel prezentat de noi ca o bizarerie, dar mult mai aproape de adevăr.

 

 

Vasile Neagu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Urban Titu a primit trofeul campioanei
În linie dreaptă
Înfrângere la Plopeni
Pucioasa, învinsă la Dragoslavele
S-au terminat turneele finale ONSȘ-FRF
Cupa 1 Iunie la înot
LPS Mircea Eliade București câștigă ONȘȘ
Chindia Târgoviște, cea mai mai scumpă jucărie pentru oameni mari
Luptă strânsă pentru supremație
Marian Mihai participă la Europenele de Lupte U15


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Educația europeană - prioritate strategică a noii Comisii Europene?

Educația reprezintă un factor cheie în dezvoltarea și susținerea unei societăți europene coezive și inclusive. Este vizibil tot mai mult că prin facilitarea cooperării și a parteneriatelor între țările europene, educația joacă un rol crucial în construirea unei Europe unite, capabile să își păstreze relevanța internațională și să reziste în fața provocărilor create de... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale