Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.11.2023 00:12

Așteptate cu mare interes de agricultorii dâmbovițeni, măsurile de finanțare au întârziat


A A

2023, compromis pentru atragerea fondurilor europene

2023, compromis pentru atragerea fondurilor europene

*„Noi cei care vremelnic ocupăm anumite funcții și avem o anumită putere de decizie cred că i-am ajuta mai mult dacă... nu i-am mai încurca!”

Din calitatea sa de vicepreședinte al  PSD Dâmbovița și de consilier județean, dar și de specialist în accesarea fondurilor europene în agricultură, Mihai Istrate a participat la începutul acestei săptămâni la conferința de presă de la PSD Dâmbovița, unde a tras mai multe semnale de alarmă privind problemele din agricultură! Slobod la gură, acesta a vorbit fără menajamente despre funcționarii publici care pun „bețe în roate” agricultorilor, despre apariția tardivă, pe final de an, a celor trei măsuri de finanțare prin Programul Național Strategic. Din motive de birocrație, agricultura românească pierde un an de finanțare, în condițiile în care chiar social democratul Mihai Istrate recunoaște că agricultura autohtonă nu poate supraviețui fără fondurile europene!

,,Fermierii din Dâmbovița și nu numai din județ pe lângă faptul că fac un business în agricultură, sunt prietenii și partenerii mei și întotdeauna o să fiu alături de ei, indiferent de ce ne va rezerva viitorul, și o să ridic toate problemele pe care le întâmpină în accesarea fondurilor europene pentru că știm cu toții  că fără fonduri europene agricultura românească nu poate supraviețui. Vreau să vă spun că pe 2 noiembrie, în sfârșit, după o perioadă foarte mare de timp, s-au lansat 3 măsuri de finanțare prin Programul Național Strategic, două dintre acestea se adresează UAT-urilor. După 5 zile, pe prima măsură s-au depus 3 proiecte, iar pe dea de-a doua un singur proiect. Măsura pe care vreau să o aduc în atenție este cea dedicată tinerilor, pentru că școlile din mediul rural se depopulează și pentru că tinerii nu vor să mai stea la țară și nu vor pentru că nici noi nu le creăm suficiente oportunități ca să-i menținem acolo. Nu mai zic să-i facem să se întoarcă pe cei care au plecat, dar măcar să-i  menținem pe cei care sunt acolo. Vreau să  mai spun că tot pe 3 noiembrie s-a lansat măsura DR 30, care este cea mai căutată, cea mai populară măsură care a existat de la început și până acum. Măsura 30 a avut cel mai mare impact, dar, din păcate, o spun cu amărăciune că anul acesta l-am pierdut pentru că suntem în noiembrie și logic nu mai putem avea contracte de finanțare pe 2023. În prima zi de depunere trebuia să fie 1000 de proiecte, dar au trecut 5 zile și avem un singur proiect. Pentru ceea ce vă spun să știți că nu este vina miniștrilor. De fiecare dată când am venit aici v-am spus că miniștrii sunt trecători, domniile lor vin și pleacă, unii mai mult, unii mai puțin. De vină sunt funcționarii pentru că, să știți, funcționarii sunt aceiași, zici că au luat locurile acestea pe veci”, a declarat Mihai Istrate, vicepreședinte PSD Dâmbovița, specialist în accesarea fondurilor europene în agricultură.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Fostul primar Constantin Maricescu și-a anunțat candidatura din partea PNL
Aducerea gazelor naturale, prioritate pentru administrația locală
Peste 300 de terenuri, date în folosință gratuită pentru construire de case
Varianta de traseu a Centurii Orașului Găești
Drum pe 4 benzi între A1 și DN7
Uzina Automecanica Moreni merge în momentul de față „cu frâna trasă”
Prefectul Județului Dâmbovița, Claudia Gilia, la doi ani de mandat
„Vor fi mai multe mașini de Poliție decât polițiști”
Protest AUR Dâmbovița în fața sediului PSD Dâmbovița
Victorie sindicală pentru salariații Erdemir Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Blestemul aurului românilor (II)

GEORGE COANDĂ


Ofuscat, dinozaurul Soros și-a întins păienjenișul de intrigi până la Palatul Cotroceni, și, astfel, a apărut decizia altui premier, cu nume de rețetă de ceapă Julien. Un alt înalt trădător de țară, care a inclus situl Roșia Montană în Patrimoniul mondial în pericol UNESCO, și de la idee la faptă includerea s-a făcut cu… celeritate. Iar „Gabriel... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale