27.03.2023 00:15

Start lucrărilor la extinderea rețelei de canalizare

Start lucrărilor la extinderea rețelei de canalizare
Galerie foto

*Aceasta cuprinde 70% din localitate, iar conducerea Primăriei Raciu vrea să extindă rețeaua în toată comuna, în urma unor proiecte europene care au fost accesate

 

În comuna Raciu, au debutat lucrările pentru extinderea rețelei de canalizare. Potrivit primarului Vasile Grădinaru, comuna are șase stații de pompare pentru canalizare, de-a lungul rețelei construite până acum. Aceasta cuprinde 70% din localitate, iar conducerea Primăriei Raciu vrea să extindă rețeaua în toată comuna, în urma unor proiecte europene care au fost accesate.

Valoarea investiției este de 5.893.967,24 lei, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și cuprinde: extinderea rețelei de canalizare pe o lungime de 3997 ml; amplasarea a 12 stații de pompare; racorduri la rețeaua de canalizare – 219 buc. Extinderea rețelei de canalizare reprezintă de mulți ani una dintre principalele priorități pentru administrația publică locală din Raciu, iar lucrările pentru acest proiect au debutat în sfârșit, după eforturi mari ale autorităților locale pentru a găsi sursa de finanțare necesară demarării  investiției.

De asemenea, odată ce rețeaua de canalizare va fi extinsă, conducerea Primăriei Raciu anunță că vor fi asfaltate toate străzile, ceea ce înseamnă că și la capitolul infrastructurii rutiere, localitatea menționată va sta din ce în ce mai bine. „Este un proiect pe care atât noi, Primăria, cât și localnicii care nu beneficiau de această utilitate, îl așteptăm de mult”, a transmis primarul comunei Raciu, Vasile Grădinaru.

 

 

Ștefan Khalil