10.09.2021 00:19

Schimbarea Guvernului Cîțu

Schimbarea Guvernului Cîțu
Galerie foto

*Jurnaliștii redacției noastre au luat pulsul opiniei dâmbovițene, întrebându-i pe dâmbovițeni dacă Guvernul Cîțu merită să rămână la conducerea țării și cine ar fi cel mai potrivit să-i ia locul lui Florin Cîțu, în cazul în care acesta nu va mai fi numit Premier

 

USR-PLUS și AUR au inițiat moțiune de cenzură prin care vor să dea jos Guvernul Cîțu! După demiterea lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției, toți miniștrii USR-PLUS au demisionat în bloc din Guvernul Florin Cîțu, întorcând armele spre Premierul României, căruia îi cer să plece, aceasta fiind singura șansă ca actuala Coaliție să continue. Jurnaliștii redacției noastre au luat pulsul opiniei dâmbovițene, întrebându-i pe dâmbovițeni dacă Guvernul Cîțu merită să rămână la conducerea țării și cine ar fi cel mai potrivit să-i ia locul lui Florin Cîțu, în cazul în care acesta nu va mai fi numit Premier:

 

*Clar nu mai merită. Au dat-o în bară rău de tot. Nu am avut încredere în ei de la început. Eu l-aș vedea un Premier bun pe Grindeanu. Știe ce spune și are idei bune.

*Nu cred că putem spune că mai merită. Au dat x cam mult în ultima perioadă, nu am văzut un Guvern care să se lupte atât de mult pentru funcții, mai pe românește pe ,,ciolan”. România are nevoie de un Prim-ministru apolitic, mereu am susținut asta.

*Merită, cum să nu? Nu noi i-am ales? Nu noi i-am făcut oameni, că era rău când se mărea în fiecare an minimul pe economie, pensiile, alocațiile, indemnizațiile persoanelor cu dizabilități, salariile la stat și așa mai departe. Sunt buni ăștia care au venit doar să taie. Este exact Guvernul pe care îl merităm noi, iar Premier ar fi bun în continuare Cîțu, sigur, reprezintă exact imaginea Guvernului pe care îl conduce.

*Eu nu aș mai vrea acest Guvern, a făcut prea multe greșeli. De când sunt acolo ei doar stau să se certe pe funcții. Cîțu este incapabil, useriștii sunt hămesiți de foame…prin urmare, era clar că această Coaliție nu avea cum să aibă viață lungă. USR-ul cică vor să rămână, dar fără Cîțu, așa cum a spus domnul Barna. Bun, fără Cîțu, dar liberalii tot unul de al lor și-l vor numi. Iohannis este liberal până în măduva oaselor.

*Și dacă pică Guvernul acesta ce credeți că se va întâmpla? Vă răspund tot eu, va fi numi tot Cîțu Premier, așa cum s-a întâmplat cu Guvernul Orban. Este o situație fără scăpare. Eu sunt resemnat că politicienii sunt toți niște hoți, nu doar în România, peste tot. Nici nu vreau să mai aud cine guvernează țara. Sper doar ca oricine ar fi să mărească pensiile, așa cum spune legea.

*S-a ajuns prea departe. Cîțu e dictator. Cred că am mai vorbit cu dumneavoastră și tot de Cîțu și ai lui m-ați întrebat. Eu cred că omul acesta nu mai are viață lungă în politică, se face de râs. Să nu mai ții tu minte dacă ai fost încătușat? Păi, asta înseamnă că nu i s-a întâmplat doar o dată. Dacă îmi punea mie cineva cătușele țineam minte toată viața mea. Este un delincvent ordinar. Oricine să vină premier, mi-e dor chiar și de Boc, părea un om mai cuminte decât arătarea asta.

*Merită să pice Guvernul Cîțu și mi-aș dori să se întâmple asta, doar că întrebarea e ce se va întâmpla după? Ne alegem iar cu PSD? Continuă USR-ul și PNL-ul și probabil vine și AUR, că trebuie să le dea și lor ceva, doar i-au ajutat să-l dea jos pe Cîțu, dacă într-adevăr vor reuși să facă asta. Nu înțeleg care este planul lor de bătaie. Premier ar trebui să fie un om corect din politică. Dar îl știți dumneavoastră, că eu nu am văzut niciunul?

 

Așadar, cei mai mulți dintre dâmbovițenii cu care am stat de vorbă nu dau șanse foarte mari Premierului Cîțu să mai rămână mult în fruntea guvernării. Întrebarea care stă pe buzele tuturor este totuși cine va prelua frâiele  Guvernului?

Ștefan Khalil