23.11.2023 00:08

Salariații din industria de Apărare respectarea promisiunii Guvernului

Salariații din industria de Apărare respectarea promisiunii Guvernului
Galerie foto

*Liderul de sindicat Constantin Bucuroiu ne-a declarat, ieri, că așteaptă ca și Guvernul să se țină de cuvânt,  așa cum și colegii săi  s-au ținut de promisiunea de a suspenda protestele și mitigul din 22 noiembrie 2023 din Piața Victoriei

 

Exceptarea industriei de apărare de la anumite restricții impuse de legea dată recent de Guvern pentru  reducerea deficitul bugetar al țării mai are un hop de trecut, respectiv publicarea în Monitorul Oficial! Angajații din industria de apărare stau cu sufletul la gură până când vor vedea, negru pe alb, că drepturile lor, stabilite conform Contractului Colectiv de Muncă, nu vor fi afectate. Liderul de sindicat Constantin Bucuroiu ne-a declarat, ieri, că așteaptă ca și Guvernul să se țină de cuvânt,  așa cum și colegii săi  s-au ținut de promisiunea de a suspenda protestele și mitigul din 22 noiembrie 2023 din Piața Victoriei.

„Mai este o singură problemă care încă nu este rezolvată, publicarea în Monitorul Oficial! Tot ce am stabilit în urma discuțiilor avute trebuie să apară în Monitorul Oficial. Aseară (n.n. marți, 21 noiembrie) am avut o discuție cu ministrul Economiei, Radu Oprea, pentru grăbirea publicării în Monitor. S-a luat legătura și cu premierul. Drepturile salariaților noștri intră în aplicare în momentul publicării în Monitorul Oficial. Așa cum am vorbit cu ministrul Economiei mai sunt câteva lucruri care nu au intrat sub rezolvarea  articolelor 40 și 41 care sunt exceptate.

Pentru acelea am hotărât în continuare să facem demersuri în spiritul conținutului legii în așa fel încât industria de apărare să fie exceptată în totalitate. Acestea se referă la creșterile de salarii, la angajări, la acel maxim impus de 8000 de lei salariul directorului, adică un alt salariat din uzină nu poate să aibă mai mult de 8000 de lei, cumulate toate celelalte drepturi. Toate acestea trebuie să le discutăm și să le punem pe hârtie, în conformitate cu legile în vigoare în așa fel încât să le rezolvăm și pe acestea. Discutăm de 8000 lei net, nu brut. Noi ne-am ținut de cuvânt, am oprit acțiunile de grevă, inclusiv mitingul din București din data de 22 noiembrie 2023, acum e rândul dumnealor  să se grăbească și să se țină de cuvânt pentru a pune în aplicare măsurile discutate”, ne-a declarat, ieri, liderul de sindicat din industria de Apărare Automecanica Moreni și ASIAA, Constantin Bucuroiu.

 

 

Violeta Stanciu