21.09.2023 00:09

Punct obținut în prelungiri

Punct obținut în prelungiri
Galerie foto

* Trupa pregătită de Vasile Miriuță este pe locul 10, cu 7 puncte, iar în etapa următoare are un nou meci dificil, cu CSC Dumbrăvița

 

În ultimul meci al etapei a 6-a din această ediție a ligii secunde, Chindia Târgoviște a evoluat în deplasare, la Piatra Neamț, împotriva Ceahlăului. Meciul s-a disputat chiar de ziua de naștere a lui Vasile Miriuță, care a împlinit 55 de ani. Formația târgovișteană a arătat rău o bună parte din joc, a avut câteva momente bune doar în finalul partidei și a reușit să obțină un punct în prelungiri. Situația este una complicată pentru Chindia, care rămâne în afara locurilor de play-off. Trupa pregătită de Vasile Miriuță este pe locul 10, cu 7 puncte, iar în etapa următoare are un meci dificil. Sâmbătă, de la ora 11.00, Chindia joacă pe teren propriu cu CSC Dumbrăvița, echipa de pe locul 5, care are trei victorii consecutive.

Petre a deschis scorul

Ceahlăul a avut prima ocazie a jocului, însă Railean a reținut fără probleme șutul lui Llullaku (18). Câteva minute mai târziu, portarul Chindiei a avut o nouă intervenție bună în fața aceluiași atacant (20), pentru ca mai apoi Oltean să șuteze pe lângă (22). Conform cursului jocului, Ceahlăul a deschis scorul prin Patrick Petre, care a marcat din careul mic la finalul unei faze în care fundașii Chindiei nu au reușit să îndepărteze pericolul, deși mingea s-a tot plimbat prin careul lor (27). Gazdele ar fi putut să își mărească avantajul înainte de pauză, dar Neicuțescu a șutat pe lângă, dintr-o poziție bună (35).

Marc a salvat un punct

Partea secundă a început tot cu echipa gazdă în atac, dar Petre a finalizat slab dintr-o poziție ideală (50). Chindia a oferit replica prin Matiș, însă acesta a șutat pe lângă poarta lui Krell (51). Ceahlăul a avut o nouă ocazie bună, numai că Railean a reușit să intervină la șutul lui Onișa (56). În celălalt careu, centralul Sergiu Anton a acordat penalty în urma unei invervenții a lui Forizs asupra lui Moldoveanu, dar la intervenția asistentului Alexandru Mihăilă, decizia a fost anulată (59). Chindia a intrat în meci abia în ultima parte a acestuia. Golofca a centrat bine pentru Prejmerean, însă lovitura acestuia de cap a lovit bara (69). Trupa lui Miriuță a continuat să încerce, dar Boțogan a trimis peste, cu un șut din marginea careului (74). Ultima ocazie a Ceahlăului a avut-o Onișa, doar că mingea expediată de acesta s-a oprit în transversală (84). Chindia a dat lovitura în prelungiri, când a reușit să egaleze prin Andrei Marc, în urma unui corner executat de Prejmerean (90+1). Fundașul Chindiei ar fi putut fi eroul meciului, însă Krell a respins de pe linie șutul acestuia (90+3).

Caseta tehnică

Stadion: Ceahlăul (Piatra Neamț – Neamț).  Au marcat: Patrick Petre (27) / Andrei Marc (90+1). Cartonașe galbene: Llullaku (44). Arbitru: Sergiu Anton (București). Arbitri asistenți: Alexandru Mihăilă și Cristian Cosmescu (ambii din Râmnicu Vâlcea). Arbitru de rezervă: Silviu Iftode (Fălticeni). Observator de arbitri: Cristian Sava (Bacău). Delegat de joc: Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

Ceahlăul: Krell – Pedro Albino (77 Savu), Petkov, Forizs, Oltean – Akwasi, Onișa – Moraru (72 Fărăgău), Neicuțescu (87 Larrauri), P. Petre (72 Jalbă) – Llullaku (87 Joao Jaquite). Antrenor: Cristi Pustai.

Chindia: Răilean – Gîț, Marc, Rutjens (46 Ioniță), Plămadă, Anișorac (46 Boțogan) – Prejmerean – A. Călin, Matiș (61 Golofca), Cojocaru (46 Jah) – Moldoveanu. Antrenor: Vasile Miriuță.

 

Cosmin Sava