01.03.2024 00:19

Proteste la orizont, la ușa ROMARM

Proteste la orizont, la ușa ROMARM
Galerie foto

*Unul dintre motive este și faptul că managementul refuză prezența liderilor de sindicat la ședințele Consiliului de Administrație

 

Președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA), Constantin Bucuroiu, lider de sindicat la Uzina Automecanica Moreni a notificat conducerea ROMARM cu declanșarea unei acțiuni de protest din cauza faptului că instituția nu invită liderii de sindicat la ședințele Consiliului de Administrație al Companiei ROMARM, acolo unde se discută despre activitatea, despre viitorul  industriei de Apărare. Constantin Bucuroiu susține că această practică neortodoxă a fost instituită de fostul director al ROMARM, Gabriel Țuțu, care este cercetat în prezent pentru fapte de corupție. Mai spune liderul de sindicat că dacă sindicaliștii ar fi fost prezenți la aceste discuții, faptele de corupție care au ieșit la iveală poate nu ar fi existat.   

,,De-a lungul istoriei de 33-34 de ani de la Revoluție, ROMARM a funcționat ca o companie normală unde Consiliile de Administrație țineau ședințele și cu invitarea liderilor de sindicat, în conformitate cu legea. De la Țuțu (n.n. Gabriel  Țuțu, fost director ROMARM) s-a cerut să nu mai participe liderii de sindicat reprezentativi la aceste ședințe. Faptul acesta a dus la probleme, pentru că Țuțu este sub anchetă.

A venit un nou director în care eu, ca președinte ASIAA, mi-am pus mari speranțe, că este tânăr, că vine cu altă viziune, cu alt tonus și chef de muncă, pentru a intra în normalitate. În continuare sindicatele nu au fost invitate la ședințele CA de la ROMARM. De ce sunt eliminați lideri de sindicat de la aceste discuții unde se iau decizii importante pentru sindicat și companie? Eu înțeleg că suntem o opoziție, dar suntem o opoziție constructivă”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președinte ASIAA.

Potrivit acestuia, în urma discuțiilor purtate cu liderii de sindicat din țară,  există 3 variante de protest, respectiv „în Piața Victoriei să vadă toată lumea, o altă propunere este protest la ROMARM când se țin CA-urile sau la Ministerul Economiei, care este patronul acestei industrii”, urmând să se decidă varianta finală de protest.

 

 

Violeta Stanciu