16.05.2024 10:10

Protest spontan la APM Dambovita

Protest spontan la APM Dambovita
Galerie foto

Astăzi, între orele 09.00 și 12.00, angajații  din APM Dâmbovița au decis să protesteze prin întreruperea activității și anularea programului de lucru cu publicul. Angajații din Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița, alături de colegii din toată țara, își exprimă profunda nemulțumire față de discriminarea salarială și nedreptatea cu care se confruntă în comparație cu colegii lor din alte instituții județene.
   Din luna ianuarie 2024, s-a inițiat un proces de aliniere a salarizării personalului din instituțiile deconcentrate din mai multe sectoare de activitate bugetară la nivelul salariilor din administrația centrală. Acest demers a fost realizat în scopul eliminării discrepanțelor salariale dintre funcțiile din administrația publică centrală și cele din unitățile teritoriale. Cu toate acestea, sectorul de activitate bugetară care se referă la domeniul protecției mediului a fost omis din această reglementare.
    În pofida eforturilor depuse încă de la începutul anului și a demersurilor legale inițiate, cerințele pentru o salarizare echitabilă și respectarea drepturilor legitime ale salariaților din Agențiile județene pentru Protecția Mediului au rămas nesatisfăcute.
   Acțiunea de astăzi este concepută ca un prim semnal pentru guvernanți. Protestele vor continua până când drepturile noastre vor fi recunoscute și nedreptatea salarială va fi înlăturată. In acest sens, următoarea acțiune va fi organizarea unui miting la sediul Guvernului României, în data de 23 mai 2024, cu participarea salariaților din toată țara.

Pentru ca:
  • Ne aflam in imposibilitatea de a mai face fata solicitarilor, avand in vedere volumul mare de lucrari repartizate si numarul mic de consilieri.
  •  responsabilitatile unui consilier sunt invers proportionale cu remuneratia, avand in vedere ca avem cele mai mici salarii din sistemul bugetar si chiar la nivelul Ministerului Mediului
  • UN MEDIU CURAT NU TREBUIE NEGOCIAT!

 Angajații din Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița