10.03.2023 00:14

Promovarea campaniei naționale de împăduriri 2022 – 2026, finanțate prin PNRR!

Promovarea campaniei naționale de împăduriri 2022 – 2026, finanțate prin PNRR!
Galerie foto

*Din partea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor a participat secretarul de stat, Porzsolt Levente

 

Ieri la Prefectura Dâmbovița, mai exact în ”Sala Unirii” a Consiliului Județean Dâmbovița, a avut loc  o întâlnire de lucru la care a participat și secretarul de stat Porzsolt Levente din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, iar tema principală a discuțiilor a fost promovarea campaniei naționale de împăduriri 2022 – 2026, finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Cu acest prilej au fost prezentate măsurile și etapele importante ale campaniei și detaliile accesării programului de finațare. La discuții au participat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, conducerea Romsilva,  reprezentanți ai Gărzii Forestiere Dâmbovița, ai Direcției Silvice Dâmbovița, ai Gărzii de Mediu și ai Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură.

„Vreau să menționez faptul că Guvernul României, cât și noi personal, prin Instituția Prefectului, susținem cu toată tăria această campanie națională de împăduriri pentru că este de datoria noastră, a tuturor, să păstrăm pentru noi și pentru generațiile viitoare un mediu sănătos. Prin această campanie, care are la bază fondurile din PNRR, creem premisele unei evoluții pozitive în ceea ce privește progresele pe care România poate să le facă în ceea ce înseamnă diminuarea efectelor schimbărilor climatice”, a transmis prefectul județului, Claudia Gilia.

La rândul său, președintele CJD, Corneliu Ștefan a ținut să precizeze că „de pădurile pe care le vom planta acum se vor bucura copiii și nepoții noștri”. De asemenea, Corneliu Ștefan a amintit că, prin PNRR, România are la dispoziție un buget de 730 milioane de euro, banii prin care se pot crea 56.000 ha de păduri noi, dar și suprafețe cu vegetație forestieră în zonele vulnerabile la schimbările climatice. „Vreau să vă asigur de tot sprijinul CJD, suntem foarte interesați de această campanie pentru a atrage cât mai mulți bani și a avea o suprafață cât mai mare împădurită. Cred că este o țintă importantă pe care noi trebuie s-o atingem, ca țară, prin această campanile națională”, a precizat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

„La nivel european noi suntem sub nivelul mediei europene la tot ceea ce înseamnă fond forestier și suprafață împădurită  la nivel național. Avem 27,7% ca și fond forestier, iar suprafețele ocupate cu pădure în țară sunt undeva la 30%”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Porzsolt Levente.

 

 

Violeta Stanciu