30.03.2023 00:13

Programul „Masă caldă” se extinde

Programul „Masă caldă” se extinde
Galerie foto

*După ce până la începutul acestui an educațional era implementat în cinci școli, acum este în derulare în numai puțin de opt unități de învățământ. Scopul principal al programului este reducerea abandonului școlar

 

Numărul unităților școlare în care este derulat programul „Masă caldă” se mărește în județul Dâmbovița. După ce până la începutul acestui an educațional era implementat în cinci școli, acum este în derulare în numai puțin de opt unități de învățământ. Scopul principal al programului este reducerea abandonului școlar. Recent, inspectorul școlar general, Ileana Nicolaescu, a transmis că programul se derulează fără probleme la Școala Gimnazială Glodeni, Școala Gimnazială Dărmănești, Școala Gimnazială Glodeni, Școala Gimnazială Gura Șuții, Școala Gimnazială Mănești, Școala Gimnazială Lucieni, Liceul „Ion Ghica” Răcari și la Școala Gimnazială Vârfuri.

Astfel, aproximativ 3500 de elevi din aceste școli dâmbovițene primesc zilnic o masă caldă sau un pachet alimentar în valoare de 15 lei, finanțarea fiind asigurată de Ministerul Educației, prin bugetele locale. Inspectorul școlar general, prof. Ileana Nicolaescu, a oferit câteva detalii despre acest subiect.

„Cu siguranță implementarea Programului, pentru că primesc doar elevii prezenți, conduce la îmbunătățirea frecvenței și, implicit, la rezultate școlare îmbunătățite și, până la urmă, la performanță, chiar dacă vorbim despre elevi care finalizează ciclul gimnazial și optează pentru învățământul tehnologic sau profesional, până la urmă reprezintă și acest aspect un progres”, a declarat inspectorul școlar general, prof. Ileana Nicolaescu.

 

 

Ștefan Khalil