09.05.2024 00:16

Problemele sanitare, discutate în ședința pensionarilor

Problemele sanitare, discutate în ședința pensionarilor
Galerie foto

În cadrul unei ședințe recente a Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, problemele din sistemul sanitar au fost aduse în prim-plan, cu accent pe furnizorii de servicii medicale la domiciliu. Printre participanți s-au numărat fostul director al CJAS Dâmbovița, Cornel Crăciun, iar principalul subiect de discuție a fost necesitatea unei colaborări mai strânse între furnizorii de servicii și autoritățile locale.

Reprezentanții persoanelor vârstnice prezenți la ședință au subliniat importanța implicării mai active a administrațiilor locale în sprijinirea financiară a acestor activități, considerându-le esențiale pentru sistemul sanitar dâmbovițean.

Napoleon Dobra, reprezentantul pensionarilor din comunele de pe Valea Dâmboviței, a făcut apel la sprijinirea bătrânilor bolnavi care se confruntă cu dificultăți în propriile gospodării, fără să aibă sprijin din partea familiei sau a comunității locale. Napoleon Dobra a adus în discuție un exemplu din Pietrari, unde un bătrân imobilizat la pat primește ajutor doar din partea vecinilor, fără ca autoritățile locale să ofere vreo formă de sprijin.

„Primăria nu a făcut nimic pentru acest om. Nimeni nu se interesează de el”, a subliniat Napoleon Dobra, afirmând că este nevoie urgentă de acțiuni concrete din partea autorităților pentru a veni în ajutorul celor aflați în situații similare. Aceste apeluri urgente accentuează necesitatea unei intervenții imediate din partea instituțiilor responsabile pentru a asigura protecția și îngrijirea adecvată a persoanelor vârstnice și vulnerabile din comunitate.

 


 

 

 

 

Ștefan Khalil