23.02.2024 00:14

Problemele pensionarilor, pe masa CJPV

Problemele pensionarilor, pe masa CJPV
Galerie foto

Ștefan Khalil


 

Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice (CJPV) Dâmbovița se pregătește să se întrunească la finalul lunii februarie pentru a aborda, din nou, problemele serioase cu care se confruntă pensionarii din județ, dar și din țară. Ședința va reuni, ca de obicei, reprezentanți ai Instituției Prefectului Dâmbovița și directori ai instituțiilor deconcentrate. Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, Gheorghe Popa, a subliniat că bătrânii se văd nevoiți să apeleze la Casa de Ajutor Reciproc pentru a obține mici împrumuturi necesare pentru medicamente, alimente sau facturile de utilități.

Popa a transmis că dificultățile cu care se confruntă pensionarii sunt tot mai mari, într-un context economic și politic european marcat de incertitudini. Chiar dacă numărul dosarelor de pensii evaluate în județul Dâmbovița a atins cifra de 111.179, procesul este încă în desfășurare, iar situația rămâne tensionată pentru cei afectați.

Nu este normal ca pensionarii să lupte atât de mult pentru a supraviețui. Sunt mulți care nu își mai permit să-și cumpere medicamente pentru tratamentele de care au nevoie. Vin la Casa de Ajutor Reciproc și iau împrumuturi de 200-300 de lei doar pentru a face față cheltuielilor lunare. Este deja prea mult și tot mai greu de suportat așa ceva", a transmis președintele CJPV Dâmbovița, Gheorghe Popa.

Astfel, ședința ce va avea loc spre finalul acestei luni va oferi oportunitatea de a identifica soluții și de a propune măsuri concrete pentru ameliorarea situației pensionarilor din județul Dâmbovița.