31.03.2023 00:17

Poliția la școală

Poliția la școală
Galerie foto

În perioada 27-28 martie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cei din cadrul Biroului Siguranță Școlară, cei de la Secția nr. 5 Poliție Rurală Voinești și din cadrul Poliției Orașului Pucioasa au fost prezenți printre elevii de la Școala Gimnazială „Șerban Cioculescu” Găești, Școala Gimnazială Malu cu Flori, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Pucioasa, Școala Gimnazială Brănești și Grădinița nr. 2 Glodeni, unde au organizat mai multe activități informativ-preventive.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au discutat cu cei mici despre faptele de violență fizică și psihică, identificarea unor modalități eficiente pentru gestionarea emoțiilor negative și a conflictelor, prevenirea unor evenimente cu consecințe grave, a delincvenței juvenile, precum și despre siguranța în mediul online.

Totodată, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, la invitația Centrului Român de Politici Europene, au participat la o activitate interactivă împreună cu elevii Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște.

În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte referitoare la promovarea respectului pentru lege și democrație, cunoașterea drepturilor și libertăților civile, dar și despre riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive.