27.01.2022 00:16

Pesimism în Dâmbovița privind un război între Rusia și Ucraina

Pesimism în Dâmbovița privind un război între Rusia și Ucraina
Galerie foto

În ultimele săptămâni, tensiunile dintre Rusia și Ucraina s-au accentuat! În spațiul public se vorbește tot mai mult despre posibilitatea unui război între cele două țări. Rusia este acuzată că intenționează să înceapă un conflict armat, după ce aceasta  și-a masat noi trupe de soldați, cu tancuri, la granița cu Ucraina. Reporterii publicației noastre au stat de vorbă cu câțiva dâmbovițeni pe acest subiect, întrebându-i dacă într-adevăr cred în posibilitatea să izbucnească un război în Vestul Europei, între Rusia și Ucraina.

 

*Nu știu dacă putem să vedem așa ceva astăzi. Sunt tot felul de organizații, ONU și altele, care ar împiedica așa ceva.

*În ziua de astăzi este posibil orice, nu m-ar surprinde, dar cred că este puțin deplasat să se ajungă chiar în situația unui război. Un conflict este acolo, și știm cu toții că este unul vechi.

*Să fim serioși, războaiele sunt de domeniul trecutului, războaiele militare… avem în continuare parte de război hibrid, rece, dar nu unul armat.

*Vă întreb un singur lucru… cum au început toate războaiele? Cu astfel de amenințări pe care le face și Vladimir Putin. Nu este exclus deloc să vedem așa ceva, eu una cred că este pe cale să înceapă un război, da, dar e și posibil să mă înșel, sper.

*Nu cred că se va ajunge aici, Putin joacă la intimidare, e un nenorocit, dar nu-i arde de război, la cum sunt acum. Rusia e și ea în criză, o astfel de acțiune ar duce la foamete, probabil.

*Niciodată să nu spui niciodată sau cum spuneți voi, ăștia mai tineri, never say never. Puțin probabil să izbucnească un război, dar nu este exclus de tot…

 

Președintele Klaus Iohannis a ieșit ieri după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), în urma căreia a spus că România trebuie să fie pregătită și în scenariul în care Rusia refuză dialogul. De asemenea, șeful statului a mai declarat că nu este cazul să se teamă nici un cetățean al României.

 

 

Ștefan Khalil