15.03.2023 00:14

Pensionarii nu renunță la lupta pentru majorarea pensiilor

Pensionarii nu renunță la lupta pentru majorarea pensiilor
Galerie foto

În următoarea ședință a Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița,  care va avea loc spre sfârșitul lunii martie, pensionarii vor dezbate din nou problema creșterii punctului de pensie. În mai multe întruniri ale acestora s-a vorbit despre nerespectarea legii pensiilor din partea guvernanților, prin care venitul pensionarilor trebuie să fie mărit în raport cu inflația și nu doar cu 10%, așa cum s-a întâmplat de la 1 ianuarie 2023, susțin seniorii.

Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, Gheorghe Popa, a transmis că organizațiile de pensionari, atât cele județene, cât și cele naționale, vor continua să facă presiuni pentru a fi respectată legea pensiilor, aprobată în Parlamentul României și promulgată de președintele Klaus Iohannis.

„Vom continua să luptăm pentru dreptul nostru, acela de a avea pensiile mărite în raport cu inflația, nu cu 10%, așa cum au hotărât guvernanții. Ne vom mobiliza și noi la Dâmbovița și vom comunica aceste probleme conducerii Prefecturii Dâmbovița și Consiliului Județean, în ședința din luna aceasta. Repet, noi vom alege calea dialogului, nu are sens să scoatem vârstnicii în stradă. Considerăm că prin discuții civilizate, avem șanse mai mari să obținem ceea ce ni se cuvine. Totuși, situația nu este deloc una bună. Mulți pensionari se plâng că nu au nici măcar cu ce să-și plătească facturile, nu mai vorbim despre tratamente și așa mai departe”, a transmis președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, Gheorghe Popa.

 

 

Ștefan Khalil