24.05.2024 00:13

Pe podium la Europenele de Karate Shito Ryu

Pe podium la Europenele de Karate Shito Ryu
Galerie foto

* Elevii lui Gelu Cozmolici au revenit acasă cu trei titluri europene și alte șase medalii de bronz

 

Sportivii de la CS Petrom Flacăra Moreni s-au prezentat onorabil la ediția din acest an a Campionatului European de Karate Shito Ryu pentru copii, cadeți, juniori, tineret și seniori, găzduit de orașul german Regensburg, în perioada 17-19 mai. Elevii lui Gelu Cozmolici au revenit acasă cu trei titluri europene și alte șase medalii de bronz. Au intrat în posesia aurului Rareș Hăbeanu (kata cadeți), Alexia Moisan (kata cadete începătoare) și Melania Dragomir (kata copii 12-13 ani începători).

În schimb, cu medalii de bronz s-au întors acasă Anamaria Vremăroiu (kata cadete), Gabriel Brezeanu (kumite cadeți – cat. 55 kg), Araceli Toma (kata kobudo cadete), Alexandra Ioniță (kata cadete începătoare), Geanina Mușescu (kata cadete începătoare) și Mihaela Rădulescu (kata copii 12-13 ani începători). Aproape de podium s-a aflat și Ana Florea, care a încheiat concursul de kata junioare pe locul 5.

Convocări în lotul României

Din lotul României pentru Campionatul European au făcut parte 12 karateka morenari antrenați de Gelu Cozmolici, care pe baza rezultatelor de la competițiile naționale și-au asigurat prezența la turneul continental. În proba de kata junioare a concurat Ana Florea, kata cadeti - Rareș Hăbeanu, kata cadete - Anamaria Vremăroiu, kumite cadeți - Gabriel Brezeanu, kata cadete kobudo - Araceli Toma, kata cadete începătoare - Alexia Moisan, Alexandra Ioniță și Geanina Musescu, kata copii 12-13 ani Melania Dragomir, Mihaela Rădulescu, Hera Anelis și kata copii 10-11 ani începători Ioana Nae.

Cea mai numeroasă delegație

La ediția din acest an a Campionatului European, Romania a participat cu cea mai numeroasă delegație și cea mai valoroasa de altfel  clasându-se pe locul 1 în clasamentul final pe națiuni, fiind în fața Slovaciei (locul 2), Ungariei (3), Italiei (4) și Germaniei (5). La cea de-a X-a ediție a turneului continental, în probele de kata și kumite individual și echipe au luat parte aproape 500 de sportivi, care au reprezentat 22 de țări.

 

 

C.M.