15.03.2023 00:20

Moscovei îi este frică de... limba română (II)

Moscovei îi este frică de... limba română (II)
Galerie foto

Tot după ideile inepte ale propagandiștilor, fie ei și istorici, ai Kremlinului, moldovenii sunt de origine slavă ca și inexistenta „limbă moldovenească”, ca atare locul lor ar fi în Federația Rusă, dacă s-ar putea cu întregul lor pământ cu tot până la Carpați.

De aici și „frica” Moscovei de... limba română, recunoscută ca limbă oficială de stat în Republica Moldova, fapt ce va produce o și mai puternică retrezire a conștiinței naționale dincolo de Prut, ceea ce va duce, dacă nu acum, ci într-un viitor nu prea îndepărtat, la reunirea cu Patria Mamă România.

De aici și vântul de nebunie antiromânească stârnit de Putin la Chișinău, furios aruncând în luptă/ în stradă populația locuitoare rusă, partidele proruse, și amăgindu-i și pe românii de pe acolo, este adevărat, bântuiți de-o sărăcie lucie, cum că Maia Sandu și PAS sunt întruchiparea corupției și a stării de înapoiere a republicii și că Bucureștiul și-ar fi trimis tancurile spre Chișinău.

Să-ți fie „teamă” că limba cea adevărată a unui popor ar fi o armă de luptă împotriva celui ce vrea să țină în gulag acel popor, de fapt, distrugându-l, este o dovadă nu atât de strategie politică, imperios necesară dăinuirii „imperiului răului”, cât a unei stări de demență egală cu „crima împotriva umanității” și care, în cele din urmă, va duce la autodistrugerea imperiului. Dă-i Doamne!

 


George Coandă