15.02.2024 00:18

Mitropolitul Nifon, pe șantierele bisericilor în reabilitare

Mitropolitul Nifon, pe șantierele bisericilor în reabilitare
Galerie foto

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a efectuat marți, 13 februarie 2024, o vizită pastorală în protoieriile Târgoviște Nord și Pucioasa. Înaltul Ierarh a vizitat parohiile: Teiș, Vulcana Pandele, Brănești I și Gura Vulcănii, dar și Schitul Sf. Ioan.

La Parohia Teiș, Mitropolitul Nifon a analizat proiectul privind reabilitarea și extinderea casei parohiale, al construirii capelei, al clopotniței și al amenajării cancelariei, bibliotecii și arhivei parohiei, oferind îndrumările necesare.

La Parohia Vulcana Pandele, Chiriarhul nostru a evaluat stadiul șantierului de reparații exterioare ale bisericii, fiindcă urmează continuarea lucrărilor prin restaurarea picturii murale interioare și amenajarea peisagistică a curții sfântului lăcaș.

La Parohia Brănești I, Ierarhului nostru i-a fost prezentat stadiul lucrărilor de consolidare a bisericii, prilej cu care, de asemenea, a oferit sfaturile necesare.

La Schitul Sf. Ioan din Comuna Brănești, Înaltului Ierarh i-a fost prezentat stadiul lucrărilor de amenajări interioare la sfântul lăcaș și la chilii.

La Gura Vulcănii, au fost evaluate lucrările de pictură, recent finalizate, dar și cele de la pardoseală și acoperiș, prilej cu care Înaltpreasfinția Sa a dat îndrumările de rigoare cu privire la finalizarea rapidă a mobilierului bisericesc și la construirea unei clădiri parohiale multifuncționale.

Pe tot parcursul vizitei, Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon a fost însoțit de Pc. Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar eparhial, de Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, dar și de Pc. Protopop al Protoieriei Pucioasa și de Pc. Secretar al Protoieriei Târgoviște Nord.

La Parohia Teiș, Mitropolitul a fost primit de Constantin Stroe - primarul Comunei Șotânga și de Marian Tănase - viceprimarul Comunei Șotânga, la Parohia Brănești I și la Schitul Sf. Ioan, de Daniel Neamțu - primarul Comunei Brănești, la Parohia Vulcana Pandele, de Corneliu Ștefan - președintele Consiliului Județean Dâmbovița, alături de Vasile Radu - primarul Comunei Vulcana Pandele și de Gheorghe Anan - președintele GAL Valea Ialomiței, la Parohia Gura Vulcănii.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei