23.06.2022 00:13

Liderul SNPPC Dâmbovița cere ca polițiștii să testeze noua uniformă

Liderul SNPPC Dâmbovița cere ca polițiștii să testeze noua uniformă
Galerie foto

*„Normal și corect era să se prezinte elementele de uniformă, să fie echipați anumiți polițiști care lucrează în condiții mai deosebite... ca să testeze noua uniformă, să-și exprime un punct de vedere cu privire la calitatea acesteia, la rezistență, la comoditate”

 

Noua uniformă a polițiștilor... în chinurile facerii! După ce au fost anunțați că nu vor mai primi banii pe echipament, pentru că vor intra în sfârșit în posesia uniformelor, polițiștii au fost anunțați că s-a schimbat schimbarea și că vor trebui să se mulțumească în continuare cu banii, pentru că uniformele nu sunt gata. Conducerea MAI a luat decizia de a proroga termenele prevăzute privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, astfel încât polițiștii să poată primi în continuare, în perioada 1 iulie-30 septembrie 2022, drepturile de echipament inclusiv în bani, în cuantumul prevăzut de lege. Se pare că această decizie a fost determinată de motive obiective, respectiv de întârzierile semnificative înregistrate la nivel internațional în furnizarea materiilor prime și a materialelelor necesare confecționării noilor uniforme din cauza contextului economic mondial actual. Liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan susține că o prezentare oficială a noii uniforme a polițiștilor nu există, încă!   

,,În primul rând noua uniformă nu este gata, era normal să se prelungească termenul având în vedere că nu au toate elementele echipamentului necesar polițiștilor și neavând elementele nu pot să repartizeze uniforme polițiștilor. Din acest motiv este necesar în continuare să aloce sumele de bani respective pentru ca polițiștii  să-și poată procura echipamentul necesar, mă refer la uniforma veche, până când cea nouă va fi gata. S-a făcut o prezentare publică cu elementele noii uniforme. Din câte știu s-au făcut unele secvențe de prezentare cu elevii din școlilor de poliție, unde s-au făcut unele prezentări cu anumite elemente ale uniformei, nu cu uniforma completă. Deci nu avem cunoștință că ar fi fost prezentată undeva uniforma completă a polițistului. Era normal și corect ca uniforma să fie prezentată mai întâi polițiștilor activi. Până când nu este repartizată polițiștilor și până când nu este purtată o anumită perioadă de timp, nu te poți pronunța dacă este bună sau dacă polițistul care o poartă se poate bucura de efectul benefic al acesteia, adică să poată să acționeze în siguranță și nu să-l incomodeze sau să se trezească cumva cu pantofii rupți”, a declarat liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan.

 

 

Violeta Stanciu