20.02.2024 00:15

Liceul „Ion Heliade Rădulescu” devine parte din elita națională a hub-urilor viitorului

*Prin integrarea în rețeaua hub-urilor 3DPrinting EDUTECH, elevii și profesorii vor avea șansa de a experimenta și lucra cu tehnologii moderne chiar în cadrul școlii

 

Ștefan Khalil


Liceul „Ion Heliade Rădulescu” , din Târgoviște, a fost desemnat recent drept unul dintre hub-urile de vârf din România în ceea ce privește tehnologiile viitorului. Prin integrarea în rețeaua hub-urilor 3DPrinting EDUTECH, elevii și profesorii vor avea șansa de a experimenta și lucra cu tehnologii moderne chiar în cadrul școlii.

Sub deviza „Modelează viitorul. Prezintă-l 3D”, campania a cunoscut o extindere spectaculoasă, aducând în total 12 noi hub-uri 3DUTECH în diverse licee din diferite regiuni ale țării. Această inițiativă își propune să ofere acces direct la facilitățile de imprimare 3D în fiecare județ din România, asigurând astfel că tinerii și mentorii lor sunt pregătiți pentru provocările industriei de mâine.

Proiectul „Meseriașii viitorului vor lucra la imprimanta 3D”, ajuns la cea de-a șasea ediție, vine cu o viziune revoluționară în privința formării profesionale a tinerilor din România. Prin focalizarea pe tehnologii de ultimă oră, acesta propune o educație modernă care să răspundă cerințelor pieței de muncă în continuă evoluție.

Anul acesta, campania se extinde, aducând 12 noi hub-uri 3D printing EDUTECH în licee din Bistrița, Cîmpeni (Alba), Călărași, Slatina (Olt), Miercurea-Ciuc (Harghita), Reșița (Caraș-Severin), Fetești (Ialomița), Târgoviște (Dâmbovița), Giurgiu, Iași, Alexandria (Teleorman) și Medgidia (Constanța).

Inițiativa este susținută de ECDL România și alte brand-uri de prestigiu, care își unesc forțele pentru dezvoltarea educației naționale. Scopul fundamental al proiectului este să ofere tinerilor competențe practice solide, pregătindu-i pentru provocările și oportunitățile pieței muncii în era tehnologică.

Până în prezent, 62 de licee din România s-au transformat în hub-uri de imprimare 3D, implicând sute de profesori și peste 1000 de elevi în proiect. Primele rezultate au demonstrat un interes sporit din partea acestora pentru competențele în domeniul tehnologiei 3D Printing, ceea ce a condus la inițiative importante precum introducerea unui opțional național pentru liceu de către Ministerul Educației și recunoașterea de către Ministerul Muncii a unei noi ocupații în COR - „tehnician - imprimare 3D”.