16.05.2024 00:19

La Cornățelu, Băleni și Dobra, investițiile prin PJDL sunt în grafic

La Cornățelu, Băleni și Dobra, investițiile prin PJDL sunt în grafic
Galerie foto

*„Consiliul Județean Dâmbovița va susține în continuare investițiile primăriilor dâmbovițene, Programul Județean de Dezvoltare Locală fiind un instrument prin care administrațiile locale pot face economii la bugetul local”

 

În prima parte a săptămânii, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan a efectuat o vizită în teren pe șantierele din Cornățelu, Băleni și Dobra! Acesta a constatat că în comunele Cornățelu și Băleni se lucrează la două investiții susținute financiar de Consiliul Județean Dâmbovița prin Programul Județean de Dezvoltare Locală. Concret, la Cornățelu, se asfaltează 2 km de străzi în satele Corni și Alunișu, ca urmare a contractului de asociere prin PJDL pe care președintele CJD l-a semnat cu primăria condusă de Ivan Florin Nelu. Din suma totală a proiectului, aproximativ 2.720.000 de lei, Consiliul Județean contribuie cu suma de 1.187.000 lei, diferența fiind asigurată de primărie.

„Și în Băleni, tot prin PJDL, se lucrează la amenajarea a aproape un km de șanțuri și a peste 70 de podețe-accese la proprietăți, astfel încât precipitațiile abundente să nu mai fie o problemă pentru oamenii și gospodăriile de pe Șoseaua Nucetului. Consiliul Județean Dâmbovița asigură peste 500.000 de lei din valoarea totală a proiectului implementat de primăria condusă de Florea Mușat. Se lucrează și la extinderea rețelei de distribuție a apei potabile și a rețelei de canalizare din Băleni. Proiectul, în valoare de aproximativ 83.000.000 de lei, prevede realizarea a 27,7 km de apă potabilă și a 23 de km de rețea de canalizare, peste 3.300 de branșamente și racorduri le cele două rețele și construirea a 15 stații de pompare a apei uzate. Totodată, în comuna  Dobra se lucrează la eficientizarea energetică a două grădinițe, valoarea finanțării obținute prin AFM de primarul Daniel Nica pentru cele două proiecte fiind de aproximativ 1.800.000 de lei. De asemenea, se vor asfalta drumuri comunale pe o lungime de 1,1 km, în cadrul unei finanțări de peste 2.000.000 de lei atrase de Daniel Nica prin «Anghel Saligny». Consiliul Județean Dâmbovița va susține în continuare investițiile primăriilor dâmbovițene, Programul Județean de Dezvoltare Locală fiind un instrument prin care administrațiile locale pot face economii la bugetul local”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

 

 

Violeta Stanciu