23.03.2023 00:20

Kremlinul absurd

Kremlinul absurd
Galerie foto

Era de așteptat ca gașca țarului închipuit Putin, care, deja, cum am mai spus în câteva editoriale, se vrea a fi Vladimir cel Mare, dar, în realitate este piticul Vladimir, gașca putinistă, deci, a înnebunit de-a binelea văzând că Rusia nu mai poate înhăța cu anasâna Basarabia Românească - apropo de demonstrațiile de la Chișinău, puse la cale de oligarhii prorușii fugiți pe alte meridiane ale planetei ca să scape de a fi condamnați pentru devalizarea Republicii Moldova – și, cu furie oarbă, vrea să-i convingă mai întâi pe locuitorii dintre Prut și Nistru, cât și Omenirea întreagă, că teritoriul dintre râurile amintite este … „pământ istoric” al rușilor, și că limba română.

Este clar că la Kremlin bate un vânt de nebunie și că absurdul perfect, este la el acasă, și starea asta de pierdere a uzului rațiunii i se trage dintr-o  insuportabilă frustrare că „imperiul răului” nu mai poate fi reînviat din morți. Propaganda găștii putiniste a reînviat stupidele teorii staliniste conform cărora Basarabia a trebuit să suporte opinca ocupantului român fascist între 1918 și 1940 și pe care glorioasa Armata Roșie a eliberat-o de sub acea opincă ducând-o în raiul… gulagului bolșevic.

Și mai cere imperativ să se revină, oficial, la limba moldovenească, iar scrierea probabil, la folosirea literei chirilice pentru că moldovenii sunt la obârșie … slavi. Mică-mică republica asta a Moldovei de peste Prut, abia dacă o zărești pe hartă, însă, uite atât de importantă geopolitic încât este în stare să facă orice, și crime – are un îndelungat și garantat exercițiu în acest sens – pentru a o reînhăța, fiindu-i o rampă de lansare militară spre inima Europei strivind, sub șenilele tancurilor și sub tirul rachetelor Kinjal, România.

Dar nu e nimic nou sub soarele însângerat al Kremlinului minte fără nerușinare, dar cu interes, amenințând că va da foc lumii. Și orice ar face nu poate ucide adevărul istoric: Basarabia este străvechi pământ românesc, iar limba moldovenească nu există. Și punctum!

 

 

George Coandă