16.02.2024 00:16

ITM Dâmbovița vine în sprijinul studenților străini aflați în căutarea unui loc de muncă

ITM Dâmbovița vine în sprijinul studenților străini aflați în căutarea unui loc de muncă
Galerie foto

Recent, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dâmbovița, Marius Lixandru, a vorbit despre acțiunile instituției sale de a sprijini studenții străini în căutarea unui loc de muncă. În cadrul unei campanii anuale desfășurate în parteneriat cu Oficiul Român pentru Emigrări, ITM Dâmbovița a avut o acțiune la Universitatea „Valahia” din Târgoviște la începutul acestui an.

Inspectorul șef, Marius Lixandru, a subliniat importanța acestui demers pentru studenții străini, oferindu-le informații despre posibilitățile de angajare în România. În cadrul acțiunii, au fost prezentate atât documentele necesare, cât și oferta locurilor de muncă disponibile pentru aceștia.  Potrivit inspectorului șef al ITM Dâmbovița, rezultatele pozitive  au început deja să apară, mulți studenți de diverse naționalități reușind să-și găsească un loc de muncă, inclusiv în județul Dâmbovița.

Anual, avem o acțiune de informare pentru studenții Universității „Valahia” din Târgoviște, pe care o desfășurăm în parteneriat cu Oficiul Român al Emigrării, referitor la posibilitatea pe care studenții străini o au pentru a se angaja în România. Sunt prezentate atât documentele oficiale, cât și oferta locurilor de muncă pe care o au studenții străini. În acest fel, mulți studenți de altă naționalitate au fost ajutați să-și găsească un loc de muncă, inclusiv în județul Dâmbovița. Am făcut o astfel de acțiune la începutul anului și vom continua, sper eu, și în anii următori, deoarece s-a dovedit a fi una de mare folos pentru tinerii veniți de peste hotare”, a declarat Marius Lixandru.

Această inițiativă se dovedește a fi nu doar o sursă de informare pentru studenții străini, ci și un pas important în promovarea incluziunii sociale și a integrării acestora în piața muncii din România.

 


Ștefan Khalil