21.05.2024 00:14

Investiții masive în infrastructura rutieră

Investiții masive în infrastructura rutieră
Galerie foto

*„Am reușit să finalizăm SF-ul pentru grădinița din Săteni, unde vom reuși să reabilităm această clădire și să implementăm un program de grădiniță cu program prelungit pentru că tinerii cu copii de grădiniță din satul Săteni au nevoie de un astfel de program”

 

Aflată în imediata vecinătate a municipiului Târgoviște, comuna Aninoasa se dezvoltă frumos și armonios, iar acest lucru se datorează în mare parte proiectelor importante care au fost implementate în ultimii ani de administrația publică locală! La conferința de presă de ieri de la PSD Dâmbovița, Vlăduț Niculae, primarul comunei Aninoasa a prezentat o parte dintre proiectele care se află în momentul de față în diferite faze de execuție, investiții care vizează domenii importante, precum  infrastructura rutieră, educația și sănătatea.   

„În comuna Aninoasa, în ceea ce privește proiectele finanțate în asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, prin PJDL, s-au turnat deja primele straturi de asfalt pe mai multe străzi, urmând ca săptămâna aceasta să încercăm să finalizăm aceste lucrări. Totodată, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, pe toate străzile care au fost cuprinse în proiectul de modernizare în valoare de peste 8 milioane de lei, depus pe acest program, s-a turnat primul strat de asfalt, în momentul de față se construiesc sistemele de scurgere a apelor pluviale și lucrările merg conform planului deja stabilit. Pe strada Valea Mare din Aninoasa cetățenii trebuie să afle că proiectul este exact așa cum se execută,  acea stradă care are un strat de beton de peste 25 cm și construire de șanțuri, podețe și toate lucrările conexe privind această investiție. Deci lucrurile sunt în regulă. Totodată așteptăm cu nerăbdarea finalizarea procedurilor de achiziție publică privind proiectele prin PNRR, tot în asociere cu CJD și cu sprijinul real și clar al d-lui președinte Corneliu Ștefan, vorbim despre dotarea Școlii Gimnaziale Aninoasa, dotarea Bibliotecii Comunale «Constantin Manolescu». Tot pentru școală, tot prin PNRR, așteptăm să se finalizeze procedura de achiziție publică a microbuzelor electrice, așteptăm microbuzul care va fi furnizat Școlii Gimnaziale Aninoasa pentru că am reușit în acești  ani să asigurăm transportul gratuit al elevilor din toate cele 3 sate ale comunei. Totodată sistemul medical este într-o deosebită atenție. Acum avem cabinete medicale în fiecare sat, am reușit să rezolvăm o problemă foarte importantă pe care o aveam cu medicii de familie în sensul că azi  avem 2 medici în satul Aninoasa și câte un medic în satele Viforâta și Săteni. Este nevoie de reabilitarea dispensarului din satul Viforâta, studiul de fezabilitate  este predat, se lucrează la Proiectul Tehnic pentru reabilitarea acestui dispensar. Și în satul Săteni  identificăm un teren unde să putem construi un dispensar nou, pentru că în momentul de față dispensarul funcționează  în căminul cultural”, a declarat primarul comunei Aninoasa, Vlăduț Niculae la conferința de presă de la PSD Dâmbovița.

Material realizat la comanda PSD Dâmbovița

CMF: 21240002

 

 

 

Violeta Stanciu