16.02.2024 00:20

Interviul nuclear lansat dintre zidurile vechiului Kremlin (II)

Interviul nuclear lansat dintre zidurile vechiului Kremlin (II)
Galerie foto

Revenind, haideți să vedem care au fost capetele de atac/lovire ale ogivei nucleare mediatice putiniste. De pildă, pentru ca „operațiunea militară specială” din Ucraina să înceteze, țarul neobolșevic a pus o condiție: Statele Unite și alte țări să nu mai furnizeze armament Kievului. Cu alte cuvinte, tâlharul ar vrea ca victima să nu ceară ajutor nimănui și să se lase și prădată, și ucisă.

O, nu, cică Rusia ar fi fost atacată de Ucraina... neonazistă! Este clar, țarul are și mentalitate, și apucături... neohitleriste/neostaliniste. Apoi, amenințarea Rusiei la adresa țărilor membre ale NATO este imaginară (aserțiunea liniștitoare a fost agrementată de un subtil surâs sinistru și de un dans nervos al labelor de la picioare care, de altfel, s-a produs pe tot parcursul interviului).

Și, obsesiv, vedeți, „operațiunea militară specială” nu și-a atins încă scopul care nu este altul decât… denazificarea Ucrainei. Ce ar însemna asta? Iată un scurt comentariu în viziunea halucinantă a țarului: „înseamnă interzicerea tuturor tipurilor de mișcări neonaziste. Trebuie să scăpăm de acești oameni care mențin acest concept și susțin această practică și încearcă să o păstreze”. Halucinant, nu? Sună a vâjâit de super-rachetă intercontinentală nucleară „Sarmat”.

Să decodificăm: pentru țarul neobolșevic/neohitlerist, de altminteri, neonazismul bântuie în UE/NATO, ca atare, „trebuie să scăpăm” de cei care, acum, au sărit în ajutorul Ucrainei. Spuneam că s-a avântat și într-un excurs istoric declanșat de o bizară întrebare a lui Carlson cum că dacă ar fi bine să ne reîntoarcem la granițele din Europa de la… 1654.

Adică, la granițele stabilite de Pacea Westfalică de la 1648 după răvășiorul și continentalul „Război de 30 de ani”? Ne-am lămurit că yankeul a cam încurcat – din necunoaștere sau nu – și că trimiterea era spre Ucraina cazacilor caporojeni care la Pereiaslav, în 1654, încheie un tratat de unire prin care țarul a fost declarat protector al „Hetmanatului căzăcesc”. Și de aici stăpânul de la Kremlin s-a lansat în niște delirante considerații istorice luând-o de la întemeierea Rusiei Kievene în secolul al IX-lea pentru a justifica dreptul Moscovei de reluare în stăpânire a Ucrainei.

(Va urma)

 

 

George Coandă