16.06.2022 00:18

Înființarea Festivalului de Teatru Asia-Europa!

Înființarea Festivalului de Teatru Asia-Europa!
Galerie foto

*„Acest memorandum va deschide un alt festival de teatru care va uni Asia de Europa și se numește Festivalul euroasiatic”, a declarat directorul Teatrului ,,Tony Bulandra’’ Târgoviște, Mihai Constantin Ranin.  

 

 

Violeta Stanciu


 

Ieri , la Teatrul ,,Tony Bulandra’’ Târgoviște,  în cadrul Festivalului Internațional  BABEL, s-a semnat actul de înființare al Festivalului de Teatru Asia-Europa, țările inițiatoare fiind România și Coreea de Sud! Memorandumul de înființare a fost semnat de directorul Teatrului ,,Tony Bulandra’’ Târgoviște, Mihai Constantin Ranin și președintele Asociației Teatrelor din Coreea de Sud, Jeungwoo Son. Și totul a plecat de la Festivalul Artelor Spectacolului BABEL de la Târgoviște, care i-a reunit pe toți acești oameni minunați, regizori, actori, care duc mai departe proiecte la fel de frumoase și spectaculoase.

„Începem această conferință de presă prin semnarea unui memorandum. Trebuie spus că președintele Asociației Teatrelor din Coreea de Sud este Jeungwoo Son, care printr-o șansă divină a devenit omul atât de important de astăzi, el fiind prieten vechi al Teatrului Tony Bulandra. Acest memorandum va deschide un alt festival de teatru care va uni Asia de Europa și se numește Festivalul euroasiatic. În primăvara anului viitor vom avea prima conferință internațională la Seoul unde noi vom conduce o delegație a cel puțin 3 țări europene și acolo vom întâlni delegația altor 3 țări din Asia. Totuși nucleul acestui festival este un dublu nucleu, este România - Coreea de Sud”, a declarat directorul Teatrului ,,Tony Bulandra’’ Târgoviște, Mihai Constantin Ranin.   

La rândul său, Jeungwoo Son, președintele Asociației Teatrelor din Coreea de Sud, a vorbit despre acest demers care îi va apropia și mai mult pe artiștii din cele două țări, dar și de pe cele două continente.

„Propunerea noastră pentru astăzi este de a organiza, de a înființa un Festival de Teatru Asia-Europa. Acest festival  nu va fi doar un schimb de spectacole între Asia și Europa, ci va reprezenta oportunitatea ca actorii români și actorii asiatici să lucreze împreună în spectacole sau regizorii asiatici să lucreze cu cei europeni și invers”, a transmis Jeungwoo Son.