12.11.2021 00:14

Guvernarea PSD-PNL-UDMR, sub semnul întrebării

Guvernarea PSD-PNL-UDMR, sub semnul întrebării
Galerie foto

În aceste zile se lucrează la programul de guvernare PSD-PNL-UDMR. Reprezentanții organizațiilor se întâlnesc pentru a pune la punct fiecare detaliu și de a stabili cum vor fi împărțite domeniile. Programul de guvernare și negocierea trebuie stabilite până la începutul săptămânii viitoare. Până pe 18 noiembrie, liderii celor trei partide vor să fie dat votul pentru noul Guvern. Reporterii cotidianului Jurnal de Dâmbovița au luat pulsul opiniei publice, mergând printre oameni pentru a-i întreba cum văd o guvernare PSD-PNL-UDMR și cine ar fi cel mai potrivit om să conducă acest Guvern?

*Nu știu dacă este cea mai bună soluție, dar România are nevoie de un Guvern acum, oricare ar fi el. Eu cred că tot Cîțu va rămâne până la urmă, nu spun că mi-ar plăcea mie, dar așa cred.

*Nu prea văd cum se vor înțelege. Gândiți-vă că PNL și USR sunt unul de centru-dreapta, altul de centru, dar și USR are unele ideologii de dreapta, chiar dacă ei sunt oficial doar de centru. Totuși, chiar și așa, nu s-au înțeles, s-au certat ca chiorii pe funcții. PSD și PNL sunt două partide rivale, unul de centru-stânga, celălalt de centru-dreapta. Au mai fost ele la aceeași masă ca să dea jos PDL-ul lui Băsescu, dar atunci erau alte vremuri. Eu nu cred că va merge ce vor ei să facă. Le dau maxim trei luni și după vor rupe alianța, o să vedeți. Prim-ministru, sincer, eu l-aș vedea potrivit pe Nicolae Ciucă.

*Acum să arate că sunt politicieni și că își merită funcțiile și banii, când țara este în situația asta dezastruoasă, atât sanitar, cât și economic, nu mai zic politic. Să uite de funcții și rivalitate și să facă ceva bun pentru noi. Eu l-aș numi prim-ministru pe Grindeanu.

*Este o mascaradă, ani de zile, chipurile s-au certat și au luptat pentru supremație, iar acum își împart puterea…penibil. Din discursul lui Ciolacu am înțeles că pe oricine votăm în următorii ani, tot una dintre ele sau chiar amândouă partidele vor conduce țara. Nu știu dacă mai prind eu următoarea guvernare, dar și dacă nu o prind, nu-mi pare rău. Premier ar fi bun Ciucă, așa cred eu.

*Va fi o guvernare slabă, așa cum a fost cu fiecare dintre ele la putere. Nu cred că o să reușească, dar e bine că se vor îngropa una pe alta și poate în 2024 vine un partid serios la putere. Prim-ministru…nu știu de ce mă întrebați pe mine, că Iohannis pune tot pe cine vrea el…

 

Se pare că dâmbovițenii nu au încredere în alianța PSD-PNL-UDMR pentru guvernare, unii dintre ei estimând chiar că nu va rezista decât câteva luni până la destrămare. Urmează câteva runde de negocieri intense între conducătorii celor trei partide, după aceea va fi anunțat public programul de guvernare.

 

 

Ștefan Khalil