13.03.2024 00:11

Gura Foii va avea apă și canalizare în scurt timp

Gura Foii va avea apă și canalizare în scurt timp
Galerie foto

*„Am obținut 1 milion de lei pentru înființarea rețelei de gaze. Astfel, 3 din 4 sate vor fi alimentate cu gaze naturale dintr-o conductă a orașului Găești”

 

Primarul comunei Gura Foii, Radu Georgescu a declarat, la conferința de presă de la începutul acestei săptămâni de la PSD Dâmbovița, că lucrurile încep să meargă din ce în ce mai bine în localitatea natală. Edilul recunoaște că dacă la început, când a preluat mandatul de primar, comuna Gura Foii era pe ultimul loc în zonă la capitolul investiții, „ca și comună dezvoltată”, în momentul de față s-a trecut de acest impas pentru că în localitate a început implementarea unor investiții importante.

„Am reușit să implementăm proiecte foarte mari, gen apă și canalizare. S-a dat ordinul de începere din decembrie 2023 iar la sfârșitul lunii martie 2024 constructorii au adus deja containerele pentru angajați și au spus că săptămâna aceasta vor veni efectiv să lucreze pe teren. Este vorba de un proiect pentru toată localitatea de apă și canalizare, un proiect în valoare de 8,7 milioane de euro, finanțat prin POIM, cu Compania de Apă Dâmbovița. Vom avea 19,2 km de rețea de apă potabilă și 16 km de rețea de canalizare... Am reușit,  de asemenea, prin Programul «Anghel Saligny» să finanțăm înființarea rețelei de gaze naturale pentru comuna Gura Foii. Am obținut 1 milion de lei pentru înființarea rețelei de gaze. Astfel,  3 din 4 sate vor fi alimentate cu gaze naturale dintr-o conductă a orașului Găești. Așa am primit avizul din partea distribuitorului local Engie”, a declarat primarul comunei Gura Foii, Radu Georgescu la conferința de presă  de la PSD Dâmbovița.

 

 

Violeta Stanciu