08.06.2023 00:17

Grevă japoneză în unitățile medicale din județ!

Grevă japoneză în unitățile medicale din județ!
Galerie foto

*„Politicienii ne invită la discuții, ne ascultă, dar apoi la capitolul implementare, lucrurile nu stau așa bine” *„Ne-am pregătit de greva japoneză, iar în același timp am colectat semnăturii pentru declanșarea grevei generale”

 

De ieri, membri de sindicat SANITAS Dâmbovița, din toate instituțiile medicale unde sindicatul are reprezentare, au intrat în grevă japoneză! Președintele Sanitas Dâmbovița, Corneliu Stănică, susține că, în ciuda discuțiilor cu liderii politici purtate la nivel național în ultima perioadă, se simte nevoia continuării mișcărilor de protest, pentru ca vocea oamenilor din sistemul sanitar să fie auzită mai bine. Mai spune liderul de sindicat că sănătatea a fost și este subfinanțată, iar angajații sunt cei pe umerii cărora cade povara în fiecare zi.

„Nici astăzi, după 5 ani de la implementarea Legii salarizării cadru 153/2017, nu avem rezolvate doleanțele de care ne plângeam de la început. Politicienii ne invită la discuții, ne ascultă, dar apoi la capitolul implementare, lucrurile nu stau așa bine. Ne-am pregătit de greva japoneză, iar în același timp am colectat semnăturii pentru declanșarea grevei generale. Am delegat liderii de sindicat local să colecteze semnături, iar cu acest prilej am reușit să aducem și membri noi în sindicat. Ne bucurăm să vedem că interesul pentru mișcarea organizată a lucrătorilor crește și numai așa, împreună, vom deveni o forță imposibil de ignorat, atât la nivel local, cât și național. În cazul eșuării negocierilor, Consiliul Național al Federației va decide continuarea calendarului de acțiuni”, a transmis președintele Sanitas Dâmbovița, Corneliu Stănică.

 

 

Violeta Stanciu