27.05.2024 00:16

Gabriel Purcaru, obiective importante privind infrastructura sanitară din Moreni

Gabriel Purcaru, obiective importante privind infrastructura sanitară din Moreni
Galerie foto

Gabriel Purcaru, Moreni, și-a anunțat planurile privind  îmbunătățirea sectorului sanitar din municipiu, în cadrul unei conferințe de presă. Acestea vizează modernizarea infrastructurii, echiparea spitalelor și atragerea personalului medical specializat. Spitalul Municipal Moreni necesită o revitalizare completă, cu extindere și modernizări esențiale, astfel încât locuitorii din Moreni și din împrejurimi să beneficieze de servicii medicale de calitate în caz de urgență sau boală.

Cu o viziune clară și determinare, Gabriel Purcaru își propune să transforme sectorul sanitar din Moreni într-unul de top. Printre proiectele sale se numără construirea unui nou spital și înființarea unei secții de îngrijiri paliative pentru cei care suferă de afecțiuni grave. De asemenea, planurile includ extinderea policlinicii existente și înființarea unui Compartiment de Primiri Urgențe în cadrul Spitalului Municipal Moreni, pentru a reduce distanțele pe care trebuie să le parcurgă locuitorii în cazuri de urgență.

Un mediu de lucru modern și bine dotat, sprijinit de administrația locală, va atrage medici și personal de specialitate, rezolvând astfel deficitul de personal medical.

Proiectele propuse de Gabriel Purcaru sunt realizabile printr-o gestionare eficientă a bugetului local, atragerea de fonduri europene și guvernamentale și cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan. Iată principalele inițiative ale candidatului PSD, Gabriel Purcaru, pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate din Moreni: *Construirea unui nou spital cu 180 de paturi pentru spitalizare continuă și 22 de paturi pentru spitalizare de zi; *Înființarea unei Secții de Psihiatrie și Îngrijiri Paliative; *Crearea unui Compartiment de Primiri Urgențe la Spitalul Municipal Moreni; *Extinderea ambulatoriului pentru recuperare fizică și medicală și reabilitarea bazinului de hidrokinetoterapie; *Parteneriate cu Ministerul Sănătății pentru echiparea cu aparatură specifică în blocurile operatorii de urologie, oftalmologie și radiologie; *Acordarea de facilități pentru atragerea de noi medici și specialiști la Spitalul Municipal Moreni; *Înființarea unei noi maternități; *Deschiderea unui cabinet stomatologic la Școala Gimnazială nr. 4; *Crearea unui cabinet stomatologic și de medicină de familie la Școala Gimnazială nr. 3.

Avem un program pe termen mediu și lung la baza căruia stau cei 8 piloni despre care am vorbit în urmă cu un an atunci când am prezentat strategia de dezvoltare pentru municipiul Moreni. La capitolul Sănătate, intenționăm să construim un spital nou, cu 180 de paturi și cu 22 paturi de internare de zi. În urmă cu puțin timp am văzut unul dintre contracandidații mei care a spus că la Moreni va construi un spital cu 300 de paturi… Este necesar să fim puțin atenți când ne referim la astfel de lucruri pentru că finanțarea unui spital se raportează la numărul populației din acea zonă și nu putem construi un spital cu un număr de paturi mai mare de 180 și încă 22 de paturi de spitalizare de zi”, a transmis Gabriel Purcaru, candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Moreni.

Material realizat la comanda PSD Dâmbovița.

CMF: 21240002

 

 

Ștefan Khalil