02.10.2023 00:16

Fonduri pentru centre de zi și rezidențiale

Fonduri pentru centre de zi și rezidențiale
Galerie foto

*Sunt vizate 12 de centre publice din județul Dâmbovița, din care 4 – DAS Târgoviște si 8 DGASPC Dâmbovița, pentru care suma totala alocată este de 2.839.437

 

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Dâmbovița anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a semnat Ordinul privind finanțarea de la bugetul de stat a unor investiții pentru centre de zi și rezidențiale publice și private care au ca principali beneficiari vârstnicii, persoanele cu dizabilități și copiii instituționalizați. Conform Ordinului, sunt finanțate investițiile pentru reparații capitale, renovări, de extindere și dotare a centrelor. Sunt vizate 12 de centre publice din care 4 - DAS Târgoviște și 8 DGASPC Dâmbovița, pentru care suma totala alocată este de 2.839.437 lei. Beneficiarii finali sunt persoane vârstnice, persoane cu dizabilități și copii din centre de zi și rezidențiale.

„Sumele se acordă în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinație, urmând ca plata să se efectueze beneficiarilor publici și privați, în tranșe, de către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, prin agențiile teritoriale, pe măsură ce sunt efectuate lucrările. În situația în care sumele acordate nu sunt utilizate în totalitate conform repartizării anuale, acestea se raportează în anul următor, cu respectarea perioadei de finanțare, urmând să fie făcute rectificările de rigoare”, se mai arată în informarea transmisă de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Dâmbovița.

 

 

 

 

Violeta Stanciu