05.07.2022 00:17

Eveniment inedit organizat la Dobra

Eveniment inedit organizat la Dobra
Galerie foto

Ștefan Khalil


 

Zilele trecute, în comuna Dobra a fost organizată etapa zonală de anduranță – Cupa Hilals Riders! Potrivit primarului Daniel Nica, este un concurs hipic, organizat de ACS Hilals, în colaborare cu Primăria Doba și Consiliul Local Dobra. Astfel, evenimentul, organizat pe izlazul satului Dobra, a strâns zeci de oameni care au venit să urmărească demonstrațiile oferite de concurenții și caii acestora. Au fost prezenți și autoritățile județene și locale, precum, primarul comunei Dobra, Daniel Nica, președintele CJD Corneliu Ștefan și vicepreședintele Luciana Cristea, parlamentarii dâmbovițeni, Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu, dar și primarii ai localităților învecinate.

Probele care au avut loc în cadrul acestui concurs au fost: 40 km ( seniori si copii), 60 km ( seniori și junior) și 80 km (seniori și tineret).  Competiția respectivă a avut și câteva condiții de participare. De exemplu, copii cu vârste de 10 – 14 ani au fost obligatoriu însoțiți de un adult, care trebuia să aibă cel puțin o participare la un concurs de anduranță, cu rezultat calificativ la categoria 40 de km. De asemenea, calul însoțitorului trebuia să îndeplinească aceleași reguli, precum calul concurentului. O altă regulă importantă a fost aceea că toți caii participanți erau nevoiți să aibă efectuate la zi analizele de anemie infecțioasă, vaccinul anticărbunos și vaccinul de influență ecvină. Înaintea începerii competiției, toate aceste date au fost verificate de medicul de concurs. Nu în ultimul rând, toți sportivii au fost nevoiți să aibă asupra lor carnetul de sportiv cu viza valabilă de medicină sportivă sau adeverință medicală eliberată de un medic specialist în medicină sportive. La start au fost prezentați  numai concurenții care au toate vizele la zi de la F.E.R. și viza medicală din partea policlinicii sportive.

„Am încheiat cu bine prima ediție a Cupei Hilals Riders 2022. Mulțumim tuturor participanților, oficialilor și sponsorilor. Iată că avem un eveniment care devine deja tradiție la noi, iar acesta pare a fi apreciat de public, ceea ce nu poate decât să ne bucure” , a transmis primarul comunei Dobra, Daniel Nica.