20.08.2015 00:21

Deputatul Florin Popescu, din nou în colimatorul presei naționale

Deputatul Florin Popescu, din nou în colimatorul presei naționale
Galerie foto

- preluare din Jurnalul Național -

Pupilul Elenei Udrea, fostul baron „găinar” de Dâmbovița, Florin Popescu, a demarat, în anul 2010, una dintre cele mai scandaloase afaceri la nivelul județului din perioada în care s-a aflat la cârma instituției. Operațiunea „deșeurile” reprezintă modul clasic prin care Consiliul Județean Dâmbovița a activat, în timpul guvernării Băsescu–Udrea–Boc, ca o adevărată fabrică de făcut bani pentru clientela politică a Partidului Democrat Liberal și a aliaților de guvernare.

Firma Supercom SA, patronată de omul de afaceri Ilie Ciuclea, cea care a ridicat gunoiul și mașinile parcate ilegal în Sectorul 2 al Capitalei, condus de Neculai Onțanu, a încasat, în 2010, de la Consiliul Județean Dâmbovița, cu ajutorul omului de casă al Elenei Udrea, Florin Popescu, nu mai puțin de 80 de milioane de euro.

Licitație organizată cu un singur ofertant

Încă de la început, lucrurile păreau a fi făcute cu țintă exactă. Asta deoarece, deși prin licitație se înțelege că mai mulți ofertanți participă la selecție, iar cel mai bun câștigă, acest lucru nu a fost valabil și în legătură cu parafarea acestei afaceri. În cursă s-a înscris un singur ofertant, respectiva firma Supercom SA București, patronată de Ilie Ciuclea, care, la acea dată, ocupa funcția de vicepreședinte UNPR București, partener la guvernare cu PDL. În urma deliberărilor, Consiliul Județean Dâmbovița a atribuit contractul către Supercom, având o valoare de 334.872.879,76 lei, cu TVA inclus, ceea ce la cursul leu/euro de la momentul respectiv însemna 80 de milioane de euro. (…) Finanțarea contractului a fost asigurată de la bugetul Consiliului Județean Dâmbovița, în anunțul de atribuire fiind menționat că acest contract nu este legat de vreun program sau proiect finanțat din fonduri europene.

Cifră de afaceri de un milion de euro pe lună

Cifra de afaceri lunară a Supercom, ca urmare a concesionării către ea a serviciului de salubrizare în județul Dâmbovița, a atins valoarea de 4,5 milioane de lei noi, adică peste un milion de euro. (…) Deputatul PMP Florin Popescu a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de folosire a influenței. Florin Popescu, fost președinte al Consiliului Județean Dâmbovița și un apropiat al Elenei Udrea, este acuzat că în campania din 2012 a cerut mai multor oameni de afaceri diverse produse pe care urma să le împartă în campanie electorală drept mită. Într-un comunicat oficial DNA se spune că Popescu, un apropiat al Elenei Udrea, a cerut 70 de tone de carne de pui. În schimbul produselor utilizate drept mită electorală, Florin Popescu le promitea oamenilor de afaceri contracte publice și protecție.

Baronul puilor, deputatul Florin Popescu, a fost nominalizat și de Gabriel Sandu la DNA, în dosarul Microsoft, pentru că ar fi avut discuții după numirea sa, a consemnat Jurnalul Național.