29.10.2021 00:16

Dâmbovițenii nu exclud ideea unui Guvern... militarizat

Dâmbovițenii nu exclud ideea unui Guvern... militarizat
Galerie foto

*În contextul în care criza politică se adâncește, agravând-o și cea sanitar-economică reporterii cotidianului Jurnal de Dâmbovița au luat pulsul opiniei publice cu o întrebare... mai ieșită din comun: dacă România ar avea șanse mai mari să iasă din criza economică și sanitară cu un Guvern militarizat

 

În plină pandemie, România trece din nou printr-o criză politică, fiind condusă de un Guvern interimar, lipsit de putere, care nu poate lua multe decizii, chiar dacă situația epidemiologică se înrăutățește. Prima încercare a fost a USR, care a venit cu varianta Guvernului Cioloș,  eșuând răsunător, după ce a fost respins în Parlament. A doua propunere le aparține liberalilor, cu Nicolae Ciucă, Ministrul Apărării Naționale. Prima rundă de negocieri a peneliștilor și președintelui Klaus Iohannis cu reprezentanții Partidului Social Democrat nu a avut nici un rezultat.

Rămâne ca, în acest sfârșit de săptămână, liderii partidelor PNL și PSD să se întâlnească din nou. Premierul interimar, Florin Cîțu, a declarat că nu exclude o negociere și cu USR pentru refacerea Coaliției. În această situație, reporterii cotidianului Jurnal de Dâmbovița au luat pulsul opiniei publice, întrebând dacă România ar avea șanse mai mari să iasă din criza economică și sanitară cu un Guvern... militarizat.

 

*Este singura soluție, sistemul politic și nu numai are nevoie de o reeducare, iar Armata este cea care poate să repună țara asta pe picioare. Sper doar să ajungă la o înțelegere și să se rezolve cât mai curând.

*Din punctul meu de vedere, este greu să mai repari ceva în țara asta. Despre Ciucă nu știu foarte multe, dar văd că sistemul Apărării Naționale a fost cât de cât pus la punct cu el la conducere… de ce nu ar putea să facă asta și cu țara?

*Militarizarea Guvernului nu este soluția. În primul rând, nu mai suntem cu 100 de ani în urmă, ca să ne poată conduce un general din Armată. În al doilea rând, indiferent cât de instruit în Armată este acest Ciucă și om capabil… el va trebui să răspundă în continuare ordinelor lui Iohannis, care ne-a adus în situația asta și a șefului său de partid… Cîțu-Ciupitu, cum îmi place mie să-i spun.  Și în ultimul rând, nu văd cum un general în rezervă poate gestiona o situație sanitară foarte grea care există în țara noastră. Cred că avem alți oameni compatibili pentru postul de Prim-ministru, Ciucă trebuie lăsat acolo unde este.

*Da, categoric! Uitați-vă că nu mai avem nici un pic de viziune, nicio orientare, tactică…știam că vine valul patru al pandemiei și degeaba, am gestionat și mai rău decât înainte situația. Din cauza cui a venit valul patru?  Numai Cîțu și Iohannis fac rele în țara asta? Era bine dacă erau doar ei vinovați, dar e și vina noastră, că nu respectăm restricțiile, nu ne-am protejat cum trebuie, ieșim cu miile în Piața Victoriei să facem protestele și după ne infectăm și murim pe capete. Să vină domne un Prim-ministru și să facă niște legi pe care să nu aibă nimeni curaj să le încalce.

*Aș vrea să o văd și pe asta, până acum am fost conduși de economiști, securiști, comuniști și așa mai departe… a sosit momentul de acea schimbare. Să fie odată dată jos milităria din pod! Eu sunt pro acestei idei.

Așadar, dâmbovițenii au încredere în militarizarea Guvernului și în aptitudinile lui Nicolae Ciucă de a gestiona situația grea cu care se confruntă România acum. Totuși, Premierul desemnat, Nicolae Ciucă are nevoie și de susținerea partidelor din opoziție, PSD și USR. În acest sfârșit de săptămână vor avea loc mai multe runde de negocieri, astfel, rămâne de văzut dacă România va avea un Guvern condus de un general sau se va ajunge la alegeri anticipate…

 

 

Ștefan Khalil