02.03.2022 00:16

Dâmbovițenii, exasperați de facturi

Dâmbovițenii, exasperați de facturi
Galerie foto

*După liberalizarea pieței, tarifele facturilor la utilități, în special la gaze, dar și la energie electrică, s-au dublat, iar mulți oameni își fac în continuare griji de cum le vor achita

 

Haosul facturilor continuă! Reporterii cotidianului Jurnal de Dâmbovița au stat de vorbă cu câțiva cetățeni, care au fost exasperați de prețul facturilor la utilități, în special la gaze, dar și la energie electrică, unde mai multe persoane s-au trezit și cu trei facturi într-o singură lună! Aceștia au fost întrebați dacă au reușit să facă față valului de scumpiri al facturilor, după trei luni de iarnă, cu nu foarte multe zile geroase. Astfel, după liberalizarea pieței, tarifele facturilor s-au dublat, iar mulți oameni își fac în continuare griji de cum le vor achita.

*Nu am avut o iarnă foarte grea, să fim serioși, dar uitați cât ne-au înnebunit facturile la gaze și curent. Este inadmisibil să fie așa de mari, o factură la curent, la un apartament de trei camere să depășească 300 de lei. Unde am ajuns?

*Mie și altor cunoștințe de-ale mele ne-au venit trei facturi la curent în luna februarie. Totalul lor era undeva la aproape 100 de lei, dar nu este vorba despre restanță, cele din urmă au fost plătite. Nu mai înțelegem nimic. Chiar mâine o să trec pe la sediul furnizorului să-mi explice, că uitați, ne pun să plătim, dar nu ne dau nicio explicație.

*Mulțumim tovarășului Orban pentru toate aceste prețuri la gaze și lumină. Ne-au uscat de tot facturile, mă mir că am putut pune ceva pe masă, dar Dumnezeu e sus și ne ajută.

*Cu greu am făcut față, dar asta este, iarna avem toți un trai mai greu, așa e de când lumea, nu de ieri sau de azi. A spus cineva cândva o vorbă mare, că „iarna nu-i ca vara”. Toți am râs atunci, dar omul a avut dreptate.

*Să zicem că nu am avut scumpiri foarte mari față de anul trecut, dar da, am dat câteva milioane în plus la lumină și căldură. Uite că n-ar mai fi mult din anotimpul rece, mai avem luna martie și scăpăm…dar naiba știe ce ne mai așteaptă, că avem parte ba de pandemie, ba de războaie…

 

Prin urmare, cei mai mulți dâmbovițeni au resimțit puternic scumpirea prețurilor de la utilități înregistrată în această iarnă, care, chiar dacă suntem în primele zile din martie, meteorologii spun că după jumătatea acestei luni e posibil să avem și ceva ninsoare…

 

 

 

Ștefan Khalil