11.08.2022 00:15

Dâmbovița, sub Cod Galben de ploi abundente

Dâmbovița, sub Cod Galben de ploi abundente
Galerie foto

De ieri, 10 august, și până astăzi, județul Dâmbovița a intrat sub avertizare meteorologică pentru instabilitate atmosferică și ploi abundente! Astfel, în intervalul 10 august, ora 10:00 - 11 august, ora 08:00 în județul Dâmbovița vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și izolat 40 l/mp.

Totodată, în intervalul 10 august, ora 12:00 – 11 august, ora 03:00 în nordul județului Dâmbovița vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40...50 l/mp și pe arii restrânse de peste 70 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

În cazul manifestării fenomenelor de instabilitate atmostefrică, recomandăm:

-luați măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

-în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu traversați râurile prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.

-evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcțiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi ușor dislocate, precum și a imobilelor aflate în construcție.

-sistați activitățile desfășurate în teren deschis sau la înălțime.

-închideți toate ferestrele locuinței și altor categorii de construcții.

-evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.