16.06.2022 00:16

Creșterea prețului la combustibil scoate dâmbovițenii din case

Ștefan Khalil

Într-un ritm galopant, prețul litrului de benzină și motorină a crescut foarte mult în acest an. Oameni din toată țara au început să se mobilizeze pentru a ieși la protest. Acest lucru s-a întâmplat și luni, 13 iunie în municipiul Târgoviște. De asemenea, pe rețelele de socializare se promovează masiv un îndemn la proteste de stradă. Se anunță că astăzi vor fi blocate mai multe benzinării din țară în semn de protest. Reporterii cotidianului nostru au vorbit cu mai mulți dâmbovițeni pe marginea acestui subiect, întrebându-i cât de mult i-a afectat creșterea prețului la combustibil și dacă intenționează să iasă în stradă pentru a protesta?

 

*Sigur că ne-a afectat pe toți. Nu este posibil așa ceva, am ajuns să dăm mai mulți bani pe lună pentru motorină și benzină decât pe mâncare. Normal că o să ies și o să protestez. Jos cu nemernicii ăștia!

*Cea mai bună soluție ar fi să nu mai alimentăm o săptămână, să vedem unde se va ajunge. Lăsați oameni buni cutiile alea poluante acasă, că lumea s-a descurcat și înainte fără mașină, o să se descurce și de acum încolo.

*Probabil că Iohannis, Ciolacu, Ciucă, Cîțu și mai ales ăla de la Energie, Popescu, toți își freacă mâinile acum și așteaptă să crească prețul la 20 de lei pe litru. Unde am ajuns?

*Creșterea asta a combustibilului mă afectează indirect, pentru că acum cresc prețurile la toate produsele atunci când se scumpește și combustibilul. Eu nu înțeleg de ce oamenii nu au ieșit mai devreme în stradă, că din martie a început nebunia. Probabil acum resimt și mai mult.

*O să ies, sigur că o să ies. Suntem toți afectați. Statul profită cel mai tare după urma acestor scumpiri. Voi nu vedeți că am mai rămas noi și ei, adică noi oamenii și ei hoții de politicieni... e care pe care azi. Dacă nu facem ceva cu prețurile astea crescute, ne ia naiba pe toți. După să protestăm cu creșterea prețurilor la gaze, că acum e cald și bine, dar am o veste proastă: iar o să vină iarna.

*Nu știu dacă o să ies, probabil că nu. Lumea ar mai trebui să lase și mașinile în casă, ia uitați-vă acum pe stradă, e ora 11 și ceva, lumea nu intră acum la muncă, nici copiii la școală, deci nu suntem la oră de vârf, iar traficul e deja aglomerat. Problema e că așa cresc și prețurile la alimente, de asta trebuie făcut ceva.

*Vrem o țară normală, așa cum ni s-a promis de la anormalul nostru președinte de stat, care are și el o vină pentru aceste creșteri de preț la facturi, la combustibil și așa mai departe. Voi ieși cu toată familia mea să protestez!

 

Prin urmare, dâmbovițenii sunt revoltați după ce prețurile la carburant au crescut, iar foarte mulți dintre ei  au anunțat că vor ieși de fiecare dată când vor fi organizate acțiuni de protest.