27.03.2023 00:12

Contract european pentru rețele de apă în 3 comune

Contract european pentru rețele de apă în 3 comune
Galerie foto

*A fost semnat contractul de extindere și înființare de rețele de apă în comunele Butimau, Niculești și Ciocănești! *Acesta face parte din „Proiectul Regional de dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița″, proiect gigant cu o valoare de 450.000.000 de EURO

 

A fost semnat contractul de extindere și înființare  rețele de apă în comunele Butimau, Niculești și Ciocănești! Potrivit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, contractul are o valoare de aproximativ  6.900.000 EURO (TVA inclus) și  prevede următoarele lucrări: - Comuna Butimanu (satele Butimanu, Lucianca, Ungureni și Bărbuceanu): extinderea rețelei de alimentare apă cu 21,4 km; 814 branșamente. - Comuna Niculești (satele Niculești, Ciocănari și Movila): extinderea cu 5,6 km a rețelei de alimentare cu apă; 336 branșamente. - Comuna Ciocănești (satele Ciocănești, Decindea, Crețu, Urziceanca și Vizurești): înființarea a 31,9 km de rețea de alimentare cu apă;1.881 branșamente.

,,Acest contract face parte din „Proiectul Regional de dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița″, proiect gigant cu o valoare de 450.000.000 de EURO, de care vor beneficia locuitorii din 52 de localități dâmbovițene și Consiliul Județean Dâmbovița. Principalele investiții în sectorul de alimentare cu apă sunt: -300 de km rețele noi de apă potabilă și reabilitare altor 60 de km; -extinderea și reabilitarea a 198 km de conducte de aducțiune; -construirea a 8 stații de tratare; -reabilitarea a 11 rezervoare de înmagazinare a apei; -construirea a 17 rezervoare de înmagazinare a apei potabile. În sectorul epurării apelor uzate se au în vedere: -înființarea și extinderea a 448 km rețea de canalizare; -construirea a 2 stații noi de epurare a apelor uzate și extinderea altor 7; -133 de km de conducte colector transfer/refulare sub presiune’’, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

 

Violeta Stanciu