05.07.2022 00:15

Consumul de droguri și alcool la volan, "tras pe dreapta" de polițiști

Consumul de droguri și alcool la volan,
Galerie foto

*Polițiștii de la rutieră, sprijiniți de efective de la ordine publică, au făcut testări pentru depistarea persoanelor care circulă sub influența alcoolului sau a drogurilor

 

V.A.


În cursul nopții de 1 spre 2 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au organizat o acțiune pentru prevenirea producerii unor accidente de circulație grave și depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule care se deplasează sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive. În cadrul acțiunii desfășurate, atenția polițiștilor s-a îndreptat și către conducătorii de motociclete și mopede. Polițiștii de la rutieră, sprijiniți de efective de la ordine publică, au făcut testări pentru depistarea persoanelor care circulă sub influența alcoolului sau a drogurilor. De asemenea, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.645 de lei. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 4 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare. Totodată, polițiștii au întocmit două dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Astfel, pe raza municipiului Târgoviște, un tânăr de 22 de ani a fost depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism, deși avea suspendat exercitarea dreptului de a conduce, iar un alt bărbat, de 44 de ani, a fost surprins la volan în timp ce s-ar fi aflat sub influența unor substanțe psihoactive. Ambele persoane au fost conduse la spital pentru recoltarea de probe biologice.