23.03.2023 00:16

Concursul de Interpretare W. A. Mozart

Concursul de Interpretare W. A. Mozart
Galerie foto

comunicat de presă

 

Liceul de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște va găzdui, în data de 31 martie a. c., Concursul de Interpretare W. A. Mozart. Ajuns la cea de-a XXVI-a ediție, acest concurs de tradiție este realizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și are ca parteneri Asociația de Părinți „Bălașa Doamna”, Clubul „Rotary” Târgoviște.

Desfășurat pe 7 secțiuni (pian, vioară, corzi grave, instrumente de suflat din lemn, instrumente de suflat din alamă și instrumente de percuție, canto clasic, muzică de cameră), concursul va permite celor peste 235 de participanți (de la unități de învățământ din județele Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Mureș, Olt, Prahova, Vâlcea, Vrancea, precum și din municipiul București) să-și pună în valoare talentul și abilitățile artistice. Ca în fiecare an, participanții care doresc să concureze pentru obținerea trofeului, la fiecare secțiune, vor interpreta obligatoriu o lucrare din creația compozitorului W. A. Mozart, iar câștigătorii trofeului vor susține un recital în cadrul ediției următoare a concursului.

Juriul este alcătuit din specialiști în domeniu, din instituții precum: Universitatea Națională de Muzică București, Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” București, Filarmonica „George Enescu” București, Colegiul Național de Muzică „George Enescu” București, Colegiul de Arte „Carmen Silva” Ploiești și, bineînțeles, din cadrul Liceului de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște.