22.04.2024 00:20

CJ Dâmbovița, reprezentat la Comitetul European al Regiunilor

CJ Dâmbovița, reprezentat la Comitetul European al Regiunilor
Galerie foto

*„Consiliul Județean Dâmbovița, prin modernizarea a 60 de km de drumuri județene cu fonduri europene, 64.200.000 de euro, contribuie activ la optimizarea transportului la nivel județean, precum și la creșterea eficienței livrărilor de mărfuri”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan

 

Ștefan Khalil


 

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a luat parte la cea de-a 160-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor (COR), organizată la Bruxelles. În cadrul acestei sesiuni, temele principale de discuție au fost legate de finanțările nerambursabile și impactul lor asupra administrațiilor județene și locale din România. Consiliul Județean Dâmbovița, sub conducerea președintelui Corneliu Ștefan, a reușit să se alinieze la ritmul de dezvoltare al Europei, devenind un exemplu de succes în atragerea fondurilor europene. Acest lucru a permis implementarea unor proiecte importante care au contribuit la dezvoltarea județului în diverse domenii.

„Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei în ultimii ani! Există investiții și programe în derulare în județul nostru, care acoperă majoritatea subiectelor dezbătute în cadrul celei de-a 160-a sesiuni a Comitetului European al Regiunilor, la care am participat în ultimele două zile. În prezent, în Dâmbovița, se desfășoară numeroase proiecte în domenii precum sănătate publică și mobilitate. Consiliul Județean Dâmbovița, prin modernizarea a 60 de km de drumuri județene cu fonduri europene, 64.200.000 de euro, contribuie activ la optimizarea transportului la nivel județean, precum și la creșterea eficienței livrărilor de mărfuri. În urma discuțiilor cu colegii din țară și cu reprezentanții forurilor europene, referitoare la bunele practici în atragerea și utilizarea fondurilor europene, se confirmă că investițiile semnificative ale Consiliului Județean Dâmbovița în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt un indiciu clar că ne facem treaba și suntem capabili să accesăm programe europene importante pentru comunitățile noastre”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Comitetul European al Regiunilor, înființat în 1994, servește ca un organ consultativ pentru autoritățile locale și regionale din Europa, având 329 de membri care reprezintă autoritățile regionale, primarii și reprezentanții aleși din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Prin intermediul acestui comitet, autoritățile locale și regionale pot influența elaborarea legislației UE care afectează regiunile și orașele din Europa.