27.06.2022 00:19

Centura Găeștiului nu e ocolită de probleme

Centura Găeștiului nu e ocolită de probleme
Galerie foto

*Președintele CJD și PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan l-a apostrofat pe edilul de la Găești pentru că s-a lăudat cu obținerea finanțării Centurii Ocolitoare a orașului, un proiect marca PSD! *„Când alții nici măcar nu au fost în stare să o deseneze, iată că noi avem un program aprobat anul trecut de Ministerul Transporturilor și astăzi avem deja și sursa de finanțare”

 

Președintele CJD și PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan a trecut în revistă, la sfârșit de săptămână, în cadrul conferinței de presă de la partid, proiectele importante ale județului care vor fi realizate prin Programul Național „Anghel Saligny”. La nivelul județului Dâmbovița, 137 de proiecte depuse de 82 de primării și Consiliul Județean Dâmbovița  au primit o sumă impresionantă,  1,38 miliarde lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, bani care vor fi direcționați către înființarea, extinderea, reabilitarea și modernizarea de drumuri, poduri, rețele de apă și apă uzată.  

Consiliului Județean Dâmbovița i-au fost aprobate 4 proiecte, valoarea acestora fiind de 140.000.000 lei. Unul dintre aceste proiecte vizează Centra orașului Găești, localitate sufocată de traficul greu care trece chiar prin centrul orașului. „Încă din 2020, am început demersurile pentru eliminarea traficului infernal care sufocă orașul Găești, iar soluția pe care am indicat-o a fost aceea a unei centuri ocolitoare. Consiliului Județean Dâmbovița i-a fost aprobată suma de aproape 80.000.000 de lei pentru implementarea proiectului «Drum de legătură pentru creșterea accesibilității în zona urbană a Orașului Găești».

Consiliul Județean Dâmbovița are încheiat un protocol de colaborare cu CNAIR pentru realizarea studiului de fezabilitate, acesta aflându-se deja în achiziție publică. Investiția se ridică la 89 milioale lei, Consiliul Județean Dâmbovița urmând să susțină diferența din diverse surse”, a declarat președintele CJD și PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Corneliu Ștefan a ținut să-i reamintească primarului de la Găești că nu are niciun merit în ceea ce privește obținerea finanțării pentru centura orașului... „Când alții nici măcar nu au fost în stare să o deseneze, iată că noi avem un program aprobat anul trecut de Ministerul Transporturilor și astăzi avem deja și sursa de finanțare. Vreau să specific două lucruri foarte clar: în primul rând, centura orașului Găești este un drum județean, este proiectul Consiliul Județean Dâmbovița, este proiectul pe care noi, cei din administrația județeană l-am gândit pentru județul Dâmbovița. Îi transmit domnului primar de la Găești că nu are nici un merit la această centură ocolitoare. Îmi pare rău că a ieșit să-și asume munca noastră, a Consiliului Județean Dâmbovița și a parlamentarilor PSD. În al doilea rând vreau să-i transmit că dacă scria pe Facebook un simplu «mulțumesc», intra în istoria orașului Găești și a județului Dâmbovița printr-un gest de noblețe. Dar a luat copy-paste toată postarea mea și a scris-o pe contul personal”, a declarat președintele CJD și PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, la conferința de presă de la partid de la sfârșitul săptămânii trecute.

 

 

 

Violeta Stanciu