06.03.2023 00:17

Centura și podul de la Pucioasa, în atenția Ministerului Transporturilor

Centura și podul de la Pucioasa, în atenția Ministerului Transporturilor
Galerie foto

De ani buni, locuitorii orașului Pucioasa se plâng că nu mai scapă de accesul dificil din spre Târgoviște, care se face pe un pod îngust, iar la orele de vârf se merge bară la bară. De asemenea, puciosenii încep să-și piardă răbdarea și atunci când vine vorba despre proiectul centurii ocolitoare, care ar duce la scăderea cotelor de trafic din interiorul orașului. Ionuț Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, a vorbit despre situația podului de la Pucioasa. Potrivit acestuia, podul ar fi trebuit să nu fie inclus în același proiect cu centura orașului, astfel, reabilitarea lui s-ar fi putut produce mult mai devreme.

„În ceea ce privește accesul în orașul Pucioasa din spre Târgoviște, pe acel pod, putem spune că este o situație de compromis, ținând cont de faptul că podul face parte din proiectul pentru  centura orașului Pucioasa, acesta nu poate fi defalcat și dacă s-ar fi luat decizia să se facă o altă investiție doar pentru pod, ar fi fost altceva acum. Dacă acel pod ar fi fost scos din proiect acum cinci ani, poate că era altă istorie. Timp de șase luni, noi am urmărit cu mare atenție de când s-a depus oferta ca acest contract să înceapă odată. Eu sper ca în maxim o lună să avem contractor și pe zona de nord, pe Târgoviște – Sinaia, care să intre în faza de proiectare. Astfel va fi începută execuția și la podul de intrare în Pucioasa” , a declarat Ionuț Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Fostul consilier județean PSD a vorbit și despre centura orașului Pucioasa, anunțând că investiția este pe drumul cel bun.

„În ceea ce privește proiectul centurii orașului Pucioasa, acesta este într-o stare avansată, cu studiul de fezabilitate realizat în timp record de Consiliul Județean. Cred eu că va fi aprobat în aceste luni și va intra în faza de licitație”, a mai transmis Ionuț Săvoiu.

 

 

Ștefan Khalil