22.06.2022 00:12

Canicula pune pe jar Inspecția Muncii

Canicula pune pe jar Inspecția Muncii
Galerie foto

comunicat de presă

Având în vedere temperaturile ridicate înregistrate în ultimele zile, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița readuce în atenția angajatorilor obligațiile legale pe care le au, cu privire la asigurarea măsurilor de protecție în ceea ce-i privește pe angajați, în perioadele caniculare.

Prin urmare, în cazul în care temperatura exterioară a aerului depășește valoarea de 37 de grade Celsius sau corelat cu condiții de umiditate mare este atins acest nivel, angajatorii au obligația de a lua măsuri corespunzătoare: - reducerea intensității și ritmului activităților fizice; - alternarea efortului dinamic cu cel static; - asigurarea ventilației la locul de muncă, iar acolo unde procesul de lucru permite, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenți de aer; - asigurarea apei minerale, câte 2-4 litri / persoană / schimb; - asigurarea de dușuri; - asigurarea echipamentului individual de protecție.

Pentru a preveni producerea unor evenimente nedorite, inspectorii SSM din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița vor efectua controale la angajatori.

„Atragem atenția că nerespectarea dispozițiilor Ordonanței de Urgență nr. 99/2000, privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme, pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, constituie contravenție, amenzile aplicabile fiind cuprinse între 1500 lei și 2500 de lei”, a declarat Marius Lixandru, Inspector Șef ITM Dâmbovița.