23.05.2024 00:08

Boriga nu mai vrea să continue la Chindia

Boriga nu mai vrea să continue la Chindia
Galerie foto

* „A fost normal ca eu să le spun asociaților că atât am făcut, că nu îmi mai văd locul aici, deoarece nu am performat, că nu pot face mai mult și că este timpul să vină cineva mai bun decât mine”, a spus președintele grupării târgoviștene

 

Chindia Târgoviște a încheiat sezonul 2023-2024 într-un mod dezamăgitor, departe de play-off și cu prestații care au atras multe critici, atât la adresa jucătorilor, cât și a antrenorului Diego Longo, căruia i s-a solicitat demisia în mod repetat. Antrenorul italian nu dorește să plece de la Târgoviște, în schimb, președintele Gabriel Boriga a transmis că nu își mai dorește să continue la Chindia, după ce a ratat obiectivele pe care și le-a stabilit din punct de vedere sportiv.

„Știam unde vin”

Boriga a transmis că a făcut tot ceea ce a depins de el pentru a stabiliza lucrurile din punct de vedere financiar.

„Știam unde vin, știam care este momentul, situația și clasamentul. Știam așteptările, nu au fost lucruri care m-au dezamăgit, am venit să fac tot ce pot, pentru a așeza Chindia pe linia de plutire, din toate punctele de vedere. Am reușit ceea ce a ținut strict de mine și de echipa cu care am venit la Chindia, adică să așezăm lucrurile din punct de vedere financiar, să stingem litigii, să ducem sezonul financiar la bun sfârșit și să obținem licența pentru sezonul 2024-2025. Din Liga a 2-a, doar două cluburi din cele de play-out și-au depășit competiția din punct de vedere organizatoric, FC Argeș și Chindia Târgoviște. Cele două cluburi pot oricând să joace în Liga 1. Situația nu era cea mai favorabilă atunci când am venit, mai erau patru etape din sezonul regulat și echipa era pe locul 11. Eu sunt cu capul sus, liniștit, am făcut tot ceea ce am putut pentru a stabiliza situația”.

„Nu sunt tentat să rămân” 

Acesta a transmis că asociații nu i-au stabilit niciun obiectiv la începutul mandatului, dar că ratarea prezenței la barajul de promovare îl determină să nu mai continue în funcția de președinte al Chindiei.

„Noi nu am avut valoare de play-off, sportiv discutând. După ce nu mi-am îndeplinit obiectivul pe care eu mi l-am stabilit, pentru că asociații nu au pus vreo presiune, nu m-au condiționat cu promovarea în prima ligă sau cu jucarea barajului, a fost normal ca eu să le spun asociaților că atât am făcut, că nu îmi mai văd locul aici, deoarece nu am performat, că nu pot face mai mult și că este timpul să vină cineva mai bun decât mine. Sunt încă președintele clubului, eu sunt acolo pentru a asigura funcționarea unei instituții. Aștept până când asociații se vor decide, pentru că au și ei alte priorități. Nu sunt tentat să rămân, pentru că nu mi-am îndeplinit obiectivul”.

„Este nevoie de parteneri din mediul privat” 

Președintele Chindiei este de părere că strategia clubului pentru sezonul următor trebuie stabilită, după ce asociații vor decide bugetul pentru lunile următoare.

„Sunt aproximativ zece jucători seniori sub contract cu clubul. Există posibilitatea ca unii dintre acești jucători să nu mai fie doriți de antrenor. Mi-am propus să nu dezvălui numele jucătorilor. Au fost salarii mai mari de 5.000 de euro în acest sezon. Pentru sezonul viitor nu contează ce își dorește Boriga, nu contează ce își dorește antrenorul sau ce își doresc suporterii, pentru că ei nu plătesc niciun ban la această echipă. Nu mă refer la biletul de intrare, ci la buget. Eu nu voi da niciodată un salariu mai mare de 5.000 de euro pentru promovarea din B în A. După ce vedem care este bugetul, putem să vedem ce obiectiv ne trasăm. Pentru ca acest club să aibă viitor, este nevoie de parteneri din mediul privat”.

 

 

Cosmin Sava