20.05.2022 00:15

Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” este acreditată Erasmus +

Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” este acreditată Erasmus +
Galerie foto

Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, se numără, alături de Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila și Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, printre cele trei biblioteci publice din România acreditate Erasmus+.

Potrivit managerului general al filialei  județene, Agnes Terezia Erich, acreditarea Erasmus este un instrument pentru organizațiile din sectoarele educația adulților, formare profesională (VET) și educație școlară, care doresc să se implice în proiecte și activități de schimb și cooperare transfrontalieră. „Anul trecut, ne-am acreditat ca centru Erasmus în domeniul „Educația adulților” .

De asemenea, este un lucru foarte bun pentru noi și nu este ușor de obținut această acreditare Erasmus. Alături de noi, la nivel național, mai este Biblioteca de la Brăila, care mai este centru național Erasmus. Din 100 de puncte am obținut 80 de puncte pentru acreditare. Perioada acreditării este de trei ani, începând de la 01.02.2022, până la 31.12.2027.

Acest proiect Erasmus se ocupă cu perfecționarea adulților, deci ar putea întregul personal de la nivelul bibliotecii să meargă la o perfecționare. Ne dorim în special pe partea de IT, pentru că au fost probleme, să știți, la momentul la care a debutat pandemia, pe partea de comunicare” , a declarat Agnes Terezia Erich, managerul Bibliotecii Județene „I.H. Rădulescu” Dâmbovița.

 

 

 

Ștefan Khalil