09.03.2023 00:13

Asociația Medicilor de Familie Dâmbovița, apel către părinți

Asociația Medicilor de Familie Dâmbovița, apel către părinți
Galerie foto

*„Părinții care au copii care trebuie să se vaccineze antirujeolic trebuie să se adreseze medicului de familie și sub nicio formă să nu ezite să-și vaccineze copilul”

 

După o absență de trei luni, vaccinul antirujeolic a sosit în sfârșit în cabinetele medicilor de familie din județul Dâmbovița! Acest tip de vaccin face parte din Programul Național de Imunizare și îi protejează pe micuți de această boală, fiind foarte eficient pentru prevenirea rujeolei (pojarului). Președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu face apel la părinți să nu refuze vaccinarea copiilor, pentru că mai apar și astfel de cazuri.

„Vaccinul antirujeolic care a fost într-o pauză, pentru că nu a fost acest vaccin cam de trei luni, a sosit în cabinetele medicilor de familie. Părinții care au copii care trebuie să se vaccineze antirujeolic să se adreseze medicului de familie și sub nicio formă să nu ezite să-și vaccineze copilul. Indiferent de vârstă, chiar dacă este a treia lună de când ar fi trebuit să se vaccineze... se imunizează acum și este bine. Altă soluție nu există decât să previi. Ministerul Sănătății a spus că până la sfârșitul lunii februarie se va rezolva problema și într-adevăr din data de 1 martie a venit vaccinul. Toți medicii de familie au primit vaccinul pentru toți copiii. Vaccinul acesta se face la 12 luni, deci la un an, și pe urmă la 5 ani”, a semnalat președintele Asociației Medicilor de Familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu.

 

 

Violeta Stanciu